Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că nu se impune arestarea magistratului, dar a decis totodată ca acesta să nu poată părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Decizia de joi a instanţei nu este definitivă şi poate fi contestă la instanţa supremă, potrivit Mediafax.
CITEŞTE ŞI Procurorul DIICOT care a pierdut banii pentru FLAGRANT la POKER a fost reţinut
Mărgărit a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada 2012 – 2013, George Mărgărit, în calitate de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Buzău, învestit cu soluţionarea a două dosare penale, „nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu şi a cauzat o vătămare a intereselor legale ale mai multor persoane, obţinând un avantaj patrimonial, reprezentând sume de bani şi contravaloarea unor bijuterii în cuantum total de 406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD şi 30 lire sterline„.
Procurorii anticorupţie spun că Mărgărit nu a dispus punerea sechestrului asupra unor sume de bani şi bijuterii ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile persoanelor cercetate în cele două dosare penale. De asemenea, procurorul nu a consemnat pe numele acestora sumele de bani ridicate la percheziţii, bani pe care procurorul i-a cheltuit ulterior.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, joi, reţinerea şi arestarea lui George Mărgărit, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Cazul procurorului a fost preluat, în 6 noiembrie, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie.