Producătorul de hrană Royal Canin îşi asumă responsabilitatea pentru luptele de câini cu urşi

În cadrul întâlnirii avute marţi, la Viena, cu reprezentanții Vier Pfoten, Royal Canin a declarat că-și asumă responsabilitatea: compania va sprijini acțiunile de salvare a urșilor chinuiți în ”concursurile” de lupte de câini cu urși din Ucraina. Întâlnirea a fost determinată de materialul video șocant dat publicității săptămâna trecută de Vier Pfoten, care expune sponsorizarea făcută de Royal Canin pentru un astfel de concurs ilegal.
Cristina Dinu
31 iul. 2013, 12:41
Producătorul de hrană Royal Canin îşi asumă responsabilitatea pentru luptele de câini cu urşi

Filmarea a creat reacții vehemente și proteste în întreaga lume, fiind preluată de presă și determinand o reacție publică de scuze din partea companiei.

La scurt timp,Vier Pfoten a prezentat guvernului ucrainean un proiect de salvare a urșilor, același prezentat și companiei Royal Canin în întâlnirea de marţi. Organizația dorește construirea unui centru de salvare a urșilor, unde 15 – 20 animale salvate își vor putea petrece restul vieții trăind în condiții propice speciei. Vier Pfoten a subliniat faptul că deține mulți ani de experiență în operațiuni de salvare a urșilor, având totodată practică în managementul a 4 sanctuare de urși, în Bulgaria, Germania, Austria și, recent, Kosovo.

Citeşte şi Vier Pfoten: Producătorul de hrană Royal Canin a sponsorizat lupte ilegale între câini şi urşi VIDEO

Dr. Amir Khalil, director de Dezvoltare și negociator din partea Vier Pfoten, explică: ”Sunt mulțumit de faptul că astăzi putem sta la o masă cu reprezentanții Royal Canin pentru a găsi soluții concrete. Salutăm faptul că această companie dorește să-și asume responsabilitatea. Dar, desigur, doar cuvintele nu sunt de ajuns, avem nevoie de acțiuni clare”.

De-a lungul următoarelor săptămâni, echipele de negociere ale Vier Pfoten și Royal Canin vor pune la punct un plan. ”Vom lucra împreună pentru a pune la punct detaliile acestui plan”, spune Dr. Amir Khalil.

”Royal Canin e foarte interesată să deschidă acest nou capitol prin promovarea bunăstării animalelor în Ucraina. Vom propune totodată crearea unei alianțe care să includă și alte părți interesate (parteneri de business, asociații, ONG-uri) pentru a asigura continuarea proiectului pe termen lung, a declarat Hervé Marc, Global Corporate Affairs Director, Royal Canin.

Dr. Khalil subliniază faptul că proiectul este abia la început: ”Însă este deja clar că vom avea nevoie de sprijinul autorităților ucrainene ca să punem capăt suferințelor pe care le îndură acești urși. Un astfel de proiect este foarte solicitant din punct de vedere logistic, financiar și birocratic, necesitand totodată mult timp”.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Locul ireal din România. Seamănă leit cu atmosfera unui oraș din Vestul Sălbatic
Capital.ro
A murit cel mai bun bucătar. Toată lumea l-a divinizat. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. Vila are o priveliște superbă, AVEM imaginile SECRETE
DailyBusiness
Consiliul Fiscal AVERTIZEAZĂ: Deficitul bugetar ar putea EXPLODA la 7% din PIB în 2024
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
A murit o legendă a gastronomiei. A schimbat felul în care se mănâncă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă a subiectelor la Limba și literatura română?
Capital.ro
Ungurii se înclină în fața României. Aplauze de la vecini: Să-și amintească toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca a divorțat de fostul internațional Răzvan Cociș și s-a cuplat, în SUA, cu portarul care a apărat în 233 de meciuri pentru Borussia Dortmund!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Activiști ecologiști blochează portul Amsterdam, împiedicând acostarea unei nave de croazieră
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...