Instrumentele produse la fabrica din Reghin sunt apreciate nu doar pentru calitatea sunetului, ci și pentru atenția la detalii, multe dintre ele fiind lucrate manual din lemn bine uscat, cu o vechime de aproximativ șase ani.
„În general instrumentele realizate cu mâna primesc o atenție mai mare. La aceste chitări și începutul și finalul sunt făcute de același om. În cazul chitării acesteia asamblarea a fost făcută de cel puțin 10 oameni”, a declarat artistul Vizi Imre, cunoscut publicului larg pentru participarea sa la „Românii au Talent”.
Un exemplu de instrument cu amprentă artistică este o chitară acustică personalizată, la care Vizi Imre a contribuit în mod special.
„E o chitară acustică cu față de molid, fața a fost ranforsată la cerința lui Vizi pentru că el mai lovește când cântă chitara, când face luping, cu spatele din mahon laminat”, a explicat Marius Harpa, reprezentantul fabricii de instrumente.
Citește și: Salarii mai mari pentru 33% dintre angajaţi, majorarea se aplică de la 1 ianuarie 2024
Nicolae Bâzgan, directorul fabricii, a subliniat importanța materialelor de calitate în obținerea unui sunet superior: „Are o construcție deosebită, în sensul că gâtul este ajustabil, este un gât finuț, subțire care este căutat de majoritatea chitariștilor profesioniști. Utilizăm lemn de cea mai bună calitate și lemn învechit, cu vechime de 5-6 ani de zile care asigură chitarei o sonoritate foarte bună”.
Deocamdată, din cel mai nou model de chitară, care poartă amprenta lui Vizi Imre, au fost construite doar 100 de bucăți, ce urmează să fie vândute atât în țară, cât și în străinătate, continuând astfel tradiția de excelență a fabricii din Reghin.