Produsele apicole, eficiente pentru întărirea imunităţii copiilor

În goana nebună după hăinuţe noi, rechizite şi alte lucruri necesare pentru începutul de an şcolar, tot mai mulţi părinţi uită că şi sistemul imunitar al copiilor trebuie pregătit pentru sezonul rece şi pentru reîntoarcerea în colectivitate. Cu atât mai îngrijorătoare este situaţia, cu cât studii britanice arată că 8 din 10 elevi răcesc la începutul anului şcolar.
Alina Costache
13 sept. 2017, 05:34
Produsele apicole, eficiente pentru întărirea imunităţii copiilor

Deşi mediul în care copiii îşi desfăşoară activitatea este unul curat, se întâmplă frecvent ca aceştia să se îmbolnăvească tocmai din lipsa cunoştinţelor privind igiena sau lipsa unei alimentaţii echilibrate, bogată în vitamine, care să le întărească sistemul imunitar. De asemenea, în colectivitate va creşte riscul de boli contagioase pentru că majoritatea acestor afecţiuni sunt transmisibile.

Pentru a le întâri imunitatea şi a le creşte puterea de concentrare, specialiştii recomandă ca, în această perioadă, copii să elimine zahărul şi băuturile carbogazoase din dieta lor zilnică şi să consume cât mai multe alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3 şi probiotice. De asemenea, activităţile fizice îl vor ajuta să se menţină în formă şi departe de răceli, iar programul de odihnă şi curele cu produse apicole îl vor face viaţa mai uşoară în sezonul de tranziţie.

Alimente minune care nu trebuie să lipsească din alimentaţia copilului

Lăptişorul de matcă pur şi Tonicul apicultorului nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al copilului, în sezonul de tranziţie, deoarece aceste „superalimente” au o compoziție complexă de minerale, aminoacizi și complexul de vitamine B, care nu doar întăresc sistemul imunitar, dar și măresc considerabil nivelul de energie și puterea de concentrare la ore.

Beneficiile lăptişorului de matcă pur

Lăptişorul de matcă pur reprezintă hrana exclusivă a mătcilor, dar şi unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru imunitate scazută. Datorită compoziţiei sale complexe (vitamine, aminoacizi, minerale, oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali), lăptişorul de matcă pur este considerat un „superaliment”, care acţionează preventiv, întărind sistemul imunitar al copiilor. Lăptişorul de matcă pur oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care acesta are nevoie sau de care duce lipsă. Pentru rezultate optime, este recomandat să facem două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte 6 săptămâni/fiecare. Alimentul se administrează sublingual pănă la dizolvare totală, dimineaţa, cu 20-30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi.

Beneficiile Tonicului Apicultorului

Tonicul Apicultorului reprezintă un mix de produse apicole – lăptişor de matcă pur, miere crudă, propolis și polen crud, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și substanțe antivirale și antimicrobiene cu proprietăţi extraordinare pentru sănătatea şi buna dezvoltare a copiilor.

Tonicele apicole se administrează, de preferință, dimineața, cu 20-30 minute înainte de masă. Doza uzuală recomandată este de 1 fiolă/zi pentru copii şi 1-2 fiole/zi pentru adulţi. Pentru rezultate optime, se recomandă două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte 6 săptămâni/fiecare.

Citeşte şi Antibioticul natural care te scapă de bacteria E.Coli

DailyBusiness
Codul rutier. Regula pe care șoferii o IGNORĂ în România
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Proiectul energetic uriaș făcut de danezi în România. Va fi funcțional începând cu 2025 și va crește producția națională de curent electric
Capital.ro
Teo Trandafir este în doliu, dar nu poate plânge: N-am voie, voi fi exact cum el și-a dorit
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Taxă nouă la bancomate! Cât va costa să scoți numerar de la ATM
Adevarul
UE intervine în scandalul România-Rusia provocat de recuperarea tezaurului de 91,5 tone de aur
wowbiz.ro
Avem PRIMELE IMAGINI cu locul de veci cumpărat de Silviu Prigoană! Martorii din cimitir spun că ar fi fost înmormântat în mare secret! Așa arată cavoul omului de afaceri: „Pe stânga sunt sicriele și pe dreapta urnele” | EXCLUSIV
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
S-a găsit jurnalul privat al Reginei Elisabeta. Suverana avea multe secrete
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Atenționare nowcasting de ceață și formare de ghețuș pe 14 noiembrie! Care sunt cele 5 județe în care se manifestă aceste fenomene
Cancan.ro
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Unde a fost îngropată ELODIA. Dan Diaconescu aruncă bomba: La marginea…
StirileBZI
Ce se întâmplă dacă nu plătești la timp întreținerea: Greșeala care te trimite în instanță!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Cum arată CAVOUL lui Prigoană! FOTO EXCLUSIV
substantial.ro
Ministerul Afacerilor Externe avertizează asupra unei greve în sectorul transporturilor aeriene din Franța
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai veche roată? Descoperirea fusurilor de tors din Israel rescrie istoria tehnologiei