Totuşi, este important să folosim uleiul de măsline în cosmetică în mod corect, altfel ne poate face mai mult rău decât bine.
Concret, nu este recomandat să ne ungem cu acest ulei vara, atunci când temperaturile sunt foarte mari, deoarece blochează porii, deci şi transpiraţia, ceea ce poate duce la insolaţie.
„Uleiul de măsline este excepţional şi are beneficii pentru sănătate şi dacă îl mâncăm, şi dacă îl punem pe piele, numai că trebuie să avem grijă cu perioada asta toridă. Uleiul de măsline, ca orice alt ulei, închide porii şi, în momentul în care pielea nu mai poate transpira cu uşurinţă, se creează premisele unei patologii precum insolaţia. Adică ne simţim rău, apare greaţa, stări de vomă, dureri de cap.
Deci, atenţie! Uleiul de măsline este minunat, dar să ne ungem sau să ne masăm cu el când e frig afară. Şi în niciun caz nu vă puneţi la prăjit, la soare, cu ulei de măsline, cu niciun fel de ulei. Nici măcar uleiurile de bronzat nu trebuie folosite în această perioadă„, a precizat chirurgul estetician Adina Alberts la România TV.
Plin de substanţe nutritive, uleiul de măsline este o adevărată binecuvântare pentru piele dacă este folosit în mod corect. Este foarte bine tolerat chiar şi de pielea sensibilă.
Uleiul de măsline conține 80% acizi grași esențiali (oleic, linoleic și palmitic), al căror conținut este foarte apropiat de cel al laptelui matern, dar și vitaminele A, E, C și D, clorofilă. Această compoziție favorizează creșterea celulară și cicatrizarea.
Aplicat pe piele, uleiul de măsline hidratează intens, reduce ridurile şi redă strălucirea tenului tern.
De asemenea, uleiul de măsline hrăneşte şi înmoaie pielea din zonele aspre ale corpului (coate, genunchi, călcâie). Este la fel de util şi pentru păr, pe care îl hrănește în profunzime, îl regenerază și îl face deosebit de frumos și strălucitor.