Produsul plin de chimicale din comerț. După ce vor citi eticheta, cei care care au poftă de salată de icre se vor gândi de două ori dacă să o cumpere din supermarket sau să o prepare acasă.
Salata de icre din comerț a fost luată la verificat de inspectorii ANPC. Rezultatele studiului realizat pe 51 de produse din supermarket sunt dezastruoase. Potrivit etichetelor analizate, majoritatea produselor sunt pline de conservanți.
”80% din produsele analizate conțin conservanți. 69% din sortimentele analizate conțin acid citric. 52% din sortimentele analizate conțin agenți de îngroșare. 52% din produsele analizate conţin între 5 şi 7 aditivi alimentari. 32% din sortimentele analizate conțin carmin. La 49% dintre sortimentele analizate conținutul de icre variază între 6% și 11%. 55% dintre sortimentele analizate conțin icre tarama (amestec de icre de calitate inferioară de la diferite specii de pești)”, au transmis reprezentanții ANPC.
Specialiștii ne recomandă să verificăm întotdeauna etichetele produselor din comerț pentru a ști exact ce vom mâncăm.
Beneficiile salatei de icre pentru sănătate
Dacă este făcută în casă, salata de icre are o mulțime de beneficii pentru organism. Conține o cantitate mare de proteine esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor corpului și acizi grași omega-3, care sunt necesari pentru menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, acești acizi ajută la reducerea inflamațiilor și susțin sănătatea creierului.
Icrele mai conțin și vitamina A, care sprijină sănătatea ochilor și a pielii, și vitamina D, care contribuie la menținerea sănătății oaselor, potrivit evz.ro.
Icrele de crap au un conținut de grăsimi sănătoase, în special acizi grași nesaturați, care sunt mai buni decât grăsimile saturate.
Pentru a prepara o salată de icre ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 g icre de crap, 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 linguriță de zeamă de lămâie, 1 linguriță de muștar, 1-2 linguri de apă minerală, dar și sare și piper după gust.
Spălăm icrele în apă rece și le frecăm cu o lingură , adăugând treptat câte puțin ulei. Când obținem o compoziție cremoasă și aerată, adăugăm seamă de lămție, opțional muștar, sare, piper și, după preferință, ceapă.