La proba scrisă susţinută la Şcoala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanţa, patru candidaţi la specializarea Matematică au obţinut note de 1: Ionelia Necunoscutu – 1,90, iar la inspecţia la clasă a primit nota 6, Marin Neacşu la proba scrisă a primit 1, iar la inspecţie nota 5, Constanţa Fragnea, la proba scrisă – 2,50, iar la inspecţie – nota 5, Luciana Căruntu – nota 1 cu nota 5 la inspecţie.
La specializarea fizică, Veronica Constantin a primit nota 2 la proba scrisă. Interesant este cum a reuşit Mihaela Iusein, care „visează” să ajungă să predea elevilor limba şi literatura română, să obţină nota 7 la inspecţia la clasă, în condiţiile în care la proba scrisă n-a trecut de nota 1,30?! Reamintim că o parte dintre aceste cadre didactice s-au aflat la catedră până în ziua concursului, în baza unui contract pe perioadă determinată încheiat cu şcolile care i-au acceptat, marea majoritate din mediul rural, iar de astăzi, cei care nu au obţinut medie mai mare de 5 sunt puşi pe liber din sistemul de învăţământ constănţean.
Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor din România, a declarat pentru „Cuget Liber”: „Fără o salarizare bună, sfârşim prin a avea deja la catedră colegi care au fost coada clasei. Şi nu ştiu ce fel de profesori pot deveni. Ce poate face un profesor care a fost coada clasei ca acum elevii să nu râdă de el? Repet, sunt prea mulţi la catedră cei care nici nu ar trebui să viseze să stea în faţa unor copii. Nu le-aş da dreptul nici să poarte catalogul prin clasă. Din păcate, se întâmplă lucrul acesta şi este cel mai deprimant pentru breasla noastră”.