Profesorii care refuză vaccinul se vor testa pe cheltuiala lor, la fiecare 48 de ore, a propus ministrul Sănătății din Israel, citat de Times of Israel. El a spus că aceasta ar putea fi o condiție obligatorie, dacă respectivele cadre didactice doresc să continue să profeseze.
Potrivit sursei citate, ministrul Sănătății are în vedere și alte restricții dure: „Cine nu se vaccinează va ieși doar la supermarketuri sau farmacii, în timp ce cei vaccinați vor merge la stadioane și săli de sport”, a spus Yuli Edelstein.
Profesorii care refuză vaccinul se vor testa pe cheltuiala lor. Avertismentele apar în momentul în care infectările au scăzut joi la cea mai scăzută rată de la sfârșitul lunii decembrie și numărul pacienților grav bolnavi din spitalele israeliene a scăzut sub 1.000 pentru prima dată de la începutul lunii ianuarie, dar și pe măsură ce efortul de vaccinare al țării a început să încetinească.
Edelstein a declarat miercuri că are în vedere să propună o legislație care să permită angajatorilor să împiedice lucrătorii care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului să vină la muncă și a avertizat că regula se va aplica și celor din sistemul educațional.
Primul ministru Benjamin Netanyahu a fost citat joi, spunându-le miniștrilor de cabinet: „Cine nu vaccinează ne pune pe toți în pericol, deoarece poate provoca colapsul sistemului de sănătate”
Problema ezitării și a scepticismului față de vaccin este o preocupare din ce în ce mai mare, întrucât în ultimele săptămâni s-a încetinit campania de imunizare, în care Israel este lider mondial.
Oficialii fac demersuri pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, inclusiv prin combaterea dezinformării online și prin planificarea unor stimulente.
Cu toate acestea, în cursul zilei de joi, procurorul general adjunct Raz Nizri a avertizat autoritățile locale că există o legislație care să interzică cadrelor didactice, personalului și studenților nevaccinați accesul în instituțiile de învățământ, indiferent dacă este vorba despre o instituție privată sau de stat.
In Israel pandemia aproape s-a terminat! Zero morţi si doar patru cazuri grave, din 523.000 oameni de vaccinaţi şi cu a doua doză
Municipalitatea Tel Aviv a lansat marţi iniţiativa vaccinării cetăţenilor străini împotriva COVID-19, permiţându-le migranţilor şi solicitanţilor de azil care trăiesc în Israel să primească doza de vaccin, informează dpa.
Un număr de 14 cabine de vaccinare sunt funcţionale la centrul de vaccinare amenajat la spitalul Ichilov, situat în sudul oraşului Tel Aviv, zonă în care trăiesc numeroşi solicitanţi de azil.
”Înregistrarea pentru vaccinare în acest centru este deschisă pentru toţi cetăţenii străini din oraş cu vârste peste 16 ani şi în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătăţii”, a indicat municipalitatea Tel Aviv într-un comunicat.