Profesorii şi elevii cu probleme medicale vor putea face şcoala online. Condiţia anunţată de ministrul Educaţiei: „Pot avea vulnerabilităţi certificate medical”

Cadrele didactice care au "vulnerabilităţi certificate medical" vor putea preda online în continuare, în condiţiile în care autorităţile vor redeschiderea şcolilor pe 8 februarie. De asemenea, elevii care, în baza unui certificat medical, dovedesc că au vulnerabilităţi pot putea învăţa online, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.
Razvan Mihalascu
27 ian. 2021, 16:21
Profesorii şi elevii cu probleme medicale vor putea face şcoala online. Condiţia anunţată de ministrul Educaţiei:

Profesorii şi elevii cu probleme medicale vor putea face şcoala online. Ministrul Educaţiei a dat aceste clafiricări, după ce unii părinţi au solicitat o redeschidere a şcolilor în sistem hibrid, atât online cât şi cu prezenţă fizică în clasă.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că că normalitatea este deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică. Elevii şi profesorii care dovedesc că au vulnerabilităţi în baza unui certificat medical pot face şcoala online în continuare.

„Cu toţii ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă şcoală cu prezenţă fizică, chiar dacă vom adăuga componente de online în perioada ce va urma. Cei care au vulnerabilităţi, elevii care au vulnerabilităţi certificate medical cu siguranţă vor avea acces la învăţare online.

Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical şi ei vor avea acces la învăţământ online. Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilităţi certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte a situaţiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivaţie solidă, o certificare medicală”, a spus ministrul Educaţiei, conform Agerpres.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, anunţ controversat despre campania de vaccinare: România a făcut comandă la 9 milioane de doze a unui vaccin neaprobat

Profesorii şi elevii cu probleme medicale vor putea face şcoala online. Ministrul Educaţiei anunţă cum se va face redeschiderea şcolilor

Sorin Cîmpeanu a subliniat că riscul infectării cu COVID-19 nu poate fi eliminat, ci gestionat. Dacă specialiştii vor spune pe 2 februarie că riscul este unul care poate fi gestionat, atunci şcolile pot fi deschise cu prezenţă fizică.

„Teama este un lucru normal, riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu competență în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică.

Prezenţa fizică în scenariul verde, rata de infectare sub 1 la mie, toate şcolile deschise, prezenţă fizică pentru grădiniţe, învăţământ primar, clase terminale, la rata de infectare între 1 şi 3 la mie, şi prezenţă fizică doar în grădiniţe şi în învăţământ primar în scenariul roşu, rată de infectare de peste 3 la mie, dar nu mai mult de 6 la mie, caz în care întreaga localitate intră în carantină, acolo unde există prezenţă fizică se poate spune că ne-am întors la normalitate.

Întoarcerea la normalitate înseamnă întoarcere la regulile care nu dădeau posibilitatea de a alege fără motiv dacă vrei sau dacă nu vrei să mergi la şcoală. Această alegere nu exista nici pentru elevi, nici pentru cadre didactice”, a mai precizat Cîmpeanu, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Începe vaccinarea anti-Covid cu Moderna! Florin Cîțu: „Nu e nicio diferență față de Pfizer. Aș face și vaccinul cu Moderna să vă conving că e la fel”

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'