Profesorul de muzică arestat pentru corupţie sexuală a fost trimis în judecată

Profesorul buzoian de muzică arestat luna trecută pentru corupţie sexuală după ce ar fi sărutat şi mângâiat în clasă mai multe eleve de gimnaziu a fost trimis în judecată, iar miercuri va fi eliberat din arestul Poliţiei Buzău după ce i-a fost înlocuită măsura cu interdicţia de a părăsi ţara.
Romania TV
10 iul. 2013, 13:41
Profesorul de muzică arestat pentru corupţie sexuală a fost trimis în judecată

Cadrul didactic a fost trimis în judecată pentru corupţie sexuală, iar marţi Judecătoria Buzău a decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu obligaţia de a nu părăsi ţara, hotărâre care nu a mai fost atacată cu recurs de către procurori, astfel că a devenit şi executorie de drept.

În consecinţă, profesorul trimis în judecată pentru corupţie sexuală va fi eliberat, miercuri, din arestul IPJ Buzău, unde se află din data de 11 iunie.

Chiar dacă va fi eliberat, profesorul Leon Rusu are o serie de îndatoriri. Astfel, potrivit vicepreşedintelui Judecătoriei Buzău, Leontin Drăgulescu, pe lângă interdicţia de a părăsi ţara, cadrului didactic i se interzice să ia contact cu elevii de la Şcolile nr. 1 şi 15, acolo unde a predat până la momentul reţinerii sale şi nu mai are voie să aibă nicio activitate didactică, până la noi dispoziţii ale instanţei de judecată.

Procesul lui Leon Rusu va începe în data de 6 august. Potrivit anchetatorilor, la dosarul în care profesorul de muzică este cercetat pentru corupţie sexuală sunt probe indubitabile privind faptele dascălului.

Anchetatorii arată că pe 5 iunie 2013 profesorul de muzică a mers băut la şcoală. Sub pretextul unor repetiţii pentru finalul de an, Leon Rusu a scos în faţa clasei mai multe eleve care făceau parte din cor, după care, sub privirile altor colegi, le-a îmbrăţişat, le-a sărutat sau le-a atins pe fund ori sâni. Acelaşi comportament l-a avut dascălul şi la următoarea oră de curs ţinută în aceeaşi zi la Şcoala generală numărul 1, atunci când profesorul a fost filmat de un elev.

Cercetările au scos la iveală un caz similar produs la Şcoala generală numărul 15, avându-l ca protagonist tot pe Leon Rusu. Acolo, episodul s-a consumat anul trecut în timpul unei ore când profesorul de muzică a atins sânii unei eleve. Mai mult, fetele de gimnaziu nu erau singurele victime ale profesorului, se arată în rechizitoriul procurorilor, mai multe colege de cancelarie ale cadrului didactic declarând în timpul anchetei că acesta făcea intenţionat gesturi cu conotaţie sexuală în faţa lor.

Ancheta a mai arătat că, în 2011, Leon Rusu a mai fost cercetat de către procurori pentru că ar fi sărutat şi mângâiat pe sâni o elevă pe care o chemase la meditaţie la el acasă, atunci dosarul fiind închis din lipsă de probe.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
S-a dat ordinul de la UE. A intrat în vigoare obligatoriu și în România. S-a pus limită
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Erori în deciziile de recalculare. Începe calvarul pensionarilor
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
Cutremur pentru Elena Udrea. Motivul real al condamnării: Credeau că...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Liderul Hamas Ismail Haniyeh asasinat la Teheran de agenți recrutați de Mossad
MediaFlux
AFARĂ din SCHENGEN! Uniunea Europeană e pe cale să ia o decizie istorică
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!