Profesorul Vlad Ciurea, despre efectele miraculoase ale mierii. Ce alte alimente trebuie să introducem în alimentație

Vlad Ciurea, în vârstă de 84 de ani, este unul dintre cei mai apreciați medici din România. Sute de mii de români îi urmăresc sfaturile cu privire la stilul de viață sănătos.
Alina Costache
05 oct. 2024, 14:56
Profesorul Vlad Ciurea, despre efectele miraculoase ale mierii. Ce alte alimente trebuie să introducem în alimentație

Vlad Ciurea, în vârstă de 84 de ani, este unul dintre cei mai apreciați medici din România. Sute de mii de români îi urmăresc sfaturile cu privire la stilul de viață sănătos. Nu de puține ori, specialistul a vorbit despre cum ne putem menține organismul sănătos, printre cele mai prețioase sfaturi numărându-se programul de somn, alimentația, dar și combaterea oboselii. Printre altele, acesta a vorbit și despre efectele miraculoase pe care mierea le are asupra organismului uman.

Profesorul Vlad Ciurea, despre alimentele care nu trebuie să lipsească din casă

Mierea este unul dintre produsele care nu ar trebui să ne lipsească din casă. Pe lângă faptul că ne ajută atunci când suntem răciți sau gripați, aceasta este o sursă bună de antioxidanți, sprijină buna funcționare a creierului, contribuie la îmbunătățirea problemelor digestive și poate spori vindecarea rănilor. Specialistul Vlad Ciurea a dezvăluit că mierea ar trebui consumată zilnic de oameni, dar în cantități potrivite.

„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a mai adăugat specialistul.

Totodată, medicul a vorbit și despre lucrurile pe care trebuie să le evităm în fiecare zi pentru a ne menține creierul sănătos.

„Vrem să facem foarte multe lucruri într-o zi și nu reușim să le facem. Am văzut funcționari de bancă, am văzut doctori, care, în timp ce lucrează, răspund și la mesaje pe WhatsApp și pe mail. Toate acestea duc la scăderea puterii de concentrare.

Citește și: La ce oră trebuie să te trezești dimineața. Doctorul Vlad Ciurea, despre obiceiul care îți distruge viața. ”Mă îngrozesc”

Trebuie să iau o decizie, am un dosar al unui pacient, trebuie să știu dacă se oprează sau nu, care este cea mai bună metodă, trebuie să-l conving, să-i dau o părere competentă.

În acel moment, nu am nevoie nici să sune telefonul, nici să mă cheme cineva că este bunica pe stradă și nu știe ce are de făcut. Toate acestea te disipează și nu mai ai putere să te concentrezi.

Neconcentrându-te, intri în panică. Este doar un pas spre agitație, stres și încă un pas spre un sindrom foarte frecvent astăzi, sindromul burnout, care arată oboseala nervoasă”, a explicat Vlad Ciurea. „Prea multe lucruri vrem să facem într-o zi!”, a subliniat acesta.

„Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, a mai spus neurochirurgul.

Citește și: Obiceiul negativ care îți poate afecta organismul pe timpul nopții. Vlad Ciurea: „Singuri trebuie să realizăm acest lucru”

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara vecină cu România în care s-a descoperit o comoară neașteptată în subteran. Poate înlocui aurul alb și e o adevărată lovitură în toată Europa. “A fost găsit într-una dintre cele mai sărace părți ale țării”
Capital.ro
Se schimbă obligatoriu buletinul. România, obligată de UE. Decizie vineri, 4 octombrie
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
Cum se amestecă mâna lungă a lui Putin în alegerile din România. Expert: „Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili”
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Mașinile electrice care vor face senzație la anul. Merită fiecare ban investit
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România noul telefon iPhone 16. Ce trebuie să faci
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE a dat ordin. Documentul ce trebuie semnat. A devenit obligatoriu în România
StirileBZI
Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru ajutoarele de încălzire 2024-2025! Cererile se depun până pe 20 noiembrie
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
România solicită fonduri de 1,5 miliarde euro de la Comisia Europeană pentru refacerea infrastructurii din județul Galați
MediaFlux
DONALD TRUMP dă o mare LOVITURA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând