Profesorul Vlad Ciurea: „Nu vă mai biciuiți creierul cu energizante şi cafele. Există un punct al lui Dumnezeu în creier. În genomul uman este implementat Tatăl Nostru”

Profesorul doctor Vlad Ciurea a revenit cu sfaturi pentru cei care vor să aibă o viață liniștită, împlinită și cu mai puține boli la bătrânețe.
Irina Dumitrescu
17 mai 2023, 21:07
Profesorul Vlad Ciurea:
Ce cuvinte nocive nu trebuie să rostești. Profesorul Vlad Ciurea

Vlad Ciurea spune că acesta poate fi antrenat, pentru a deveni mai liniștiți și mai echilibrați. „Orice fel de discuție, orice participare verbală, auditivă, orice melodie, mișcarea, toate stimulează creierul. E bine să te miști, pentru că face parte din ființa umană. Eu mă mișc și fac orice îmi place mie. De exemplu, ascult un anumit fel de muzică, și anume latino. Îmi pun muzica aceea și imediat renasc. E bine ca fiecare să facă așa cum dorește acest lucru. Muzica ne face bine la orice. Toată dimineața eu nu ascult știri, decât să aflu cum e vremea, atât, și apoi trec numai pe muzică”, a declarat profesorul Vlad Ciurea.

Medicul chirurg spune că trebuie să ne stimulăm mereu creierul, să îi dăm ceva nou de făcut. De asemenea, putem că ne folosim de acea curiozitate cu care ne-am născut. „Căutați mereu ceva nou, plăcut. Picătură cu picătură. Căutați mereu compania celor din jur. O soluție e să mergeți la piață. Minunat ar fi să găsiți chiar o piață de flori”. În plus, Vlad Ciurea spune că creierul are nevoie din când în când de câte o „prăjiturică”. Nu una dulce, ci una spirituală: un spectacol de operă sau o piesă de teatru.

Invitat în emisiunea CSID LIVE, profesorul Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic Sanador, a subliniat importanța stilului de viață asupra sănătății creierului.

Specialistul spune că multitaskingul este ca o otravă pentru creier, ne degradează celulele nervoase. Mai mult, dacă ne forțăm să fim mereu conectați și apelăm la tot felul de substanțe stimulante, ne „biciuim” creierul și apare oboseala cerebrală, dar crește și riscul de tumori.

Ce tipuri de dulciuri este bine să mâncăm pentru sănătatea celulei nervoase. Recomandările neurochirurgului Vlad Ciurea: „Renunţaţi la acele ‘poveri’ care se metabolizează greu”
Creierul nu poate să lucreze în dezordine. Întrebat care este impactul stilului de viață asupra sănătății cerebrale, profesorul Ciurea a menționat că acesta este extrem de important.

„Stilul de viață are un impact total asupra creierului. Am făcut un experiment astăzi: am oprit telefonul la 8 și jumătate dimineața, când am început consultațiile, și l-am pornit abia la ora 13. Am constatat că am avut 27 de apeluri în acest interval. Am primit reproșuri că n-am răspuns la apeluri, dar am replicat că ori fac o treabă, ori alta. Care-i graba?

Structura cerebrală cere ordine, e foarte interesant. Nu trebuie să sărim de la una la alta. Nu facem niciuna bine. Creierul nu poate să lucreze în dezordine, se epuizează dacă facem mai multe lucruri în același timp. Epuizarea este dublă: la nivelul sinapselor și la nivelul celulelor”, a explicat profesorul Ciurea.

Neurochirurgul Vlad Ciurea, sfaturi despre cum să ne antrenăm creierul pentru a fi mai liniștiți și echilibrați: „Eu îi zic prăjiturica creierului”
Un prim semnal că suntem suprasolicitați și creierul are de suferit este senzația că nu mai putem să facem față la toate situațiile, că ne depășește ceea ce se întâmplă.

Această „oboseală cerebrală” nu trebuie ignorată, avem nevoie de odihnă și ordine. „Nu trebuie să continuăm să ne biciuim cu tot felul de substanțe, energizante, cafele. Personal, beau o cafea de dimineața, nu foarte tare, un fel de cappuccino. O beau încet, fără să mă grăbesc.

Apoi mai beau una după-amiază. În niciun caz seara, nu 5-6 cafele pe zi! Suprasoliciți inima, creierul să pompeze încontinuu. Unde duce asta? Nu poți să stai mereu în stare de tensiune.

Prioritățile creierului sunt foarte importante. Trebuie să luăm lucrurile pe rând. Când rezolvi un lucru, se produce o relaxare. Bulibășeala în creier nu este deloc bună!”, adaugă profesorul Ciurea.

 

Prof. Dr. Vlad Ciurea: „Există un punct al lui Dumnezeu în creier. În genomul uman este implementat Tatăl Nostru”

Profesorul Doctor Vlad Ciurea a declarat recent că în creierul uman există un punct al lui Dumnezeu, dovedit de știință.

rugăciunea Tatăl Nostru Vlad Ciurea

„A fost verificat. Există un punct al Lui Dumnezeu în partea interioară a creierului frontal. Ulterior au început tot felul și tot felul de alte studii. Cu cât știința a evoluat mai mult, cu atât s-au descoperit mai multe elemente de credință în interiorul creierului”, a spus medicul.

Totodată, acesta a precizat că evoluția științei a permis descoperirea mai multor aspecte ce țin de credință. „Știința a început să împingă credința înainte. În genomul uman este implementat Tatăl Nostru, ca rugăciune, care duce creierul românilor înainte. Un alt savant spunea că Tatăl Nostru deschide funcționalitatea glandelor. Pe timpul rostirii rugăciunii, toate glandele endocrine se desfac și pornesc organismul. De la locomotivă se transmit toate comenzile”, a spus doctorul Vlad Ciurea.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Adevărul despre relația dintre Cristela și Călin Georgescu. Cum s-au cunoscut, de fapt
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Călin Georgescu: Nu mă lăsa să plec. Dezvăluirea momentului
Playtech.ro
Câte pahare de vin se beau la masa de Crăciun, de fapt. Greșeala pe care o fac aproape toți românii
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Coldea a vrut să fure teza de doctorat. Gabriel Oprea confimă dezvăluirile lui Dan Andronic
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
A început Jubileul din 2025! Papa Francis a inițiat ceremonia de deschidere a Anului Sfânt
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Cetățenii sunt obligați să plătească. Decizia se aplică în toată țara
StirileBZI
Ce trebuie să faci după ce deschizi butoiul cu varză murată: Cum procedezi ca „să nu facă floare“!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Companiile de tehnologie se orientează spre energie nucleară pentru centrele de date AI
MediaFlux
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?