Profilerul român aruncă bomba în cazul morţii lui Andrei Versace: „Sunt detalii care se bat cap în cap. Anchetatorii nu au voie să excludă nicio variantă”

La aproape două săptămâni de la descoperirea trupului neînsuflețit al influencerului Andrei Pârvan, cunoscut sub numele de Versace, anchetatorii încă nu au reușit să stabilească cu exactitate cauza morții acestuia. Starea avansată de putrefacție a corpului a împiedicat obținerea unor informații concludente din rezultatele necropsiei.
Mircea Filipescu
01 aug. 2024, 15:16
Profilerul român aruncă bomba în cazul morţii lui Andrei Versace:

Mihaela Brooks, un criminal profiler de origine română care locuiește și profesează în Canada, avertizează că moartea lui Andrei Versace este un caz mult mai complex decât pare la prima vedere. În ciuda informațiilor limitate disponibile în anchetă, Brooks sugerează că direcția investigației ar putea fi greșită.

„Nu pot să trag niște concluzii în cazul Versace, pentru că nu am la dispoziție prea multe imagini de la locul morții. De asemenea, nu există încă un raport oficial pe care să-l pot consulta, așa că mă voi limita la informațiile care au apărut în spațiul public. Oricum, cazul e mult mai complicat decât pare”, a declarat Mihaela Brooks pentru Fanatik.

Brooks subliniază contradicțiile și lipsa de rigoare în interpretarea dovezilor de către anchetatori. Ea atrage atenția asupra faptului că, deși nu s-au găsit urme de violență pe corpul lui Versace, starea avansată de putrefacție nu permite excluderea unor cauze externe ale morții. „Să spui că moartea nu a fost violentă și, în același timp, că nu s-a putut stabili cauza reală a decesului din cauza stării avansate de putrefacție, este un nonsens. Spre exemplu, moartea provocată de un supradozaj este considerată violentă,” a adăugat Brooks.

Un alt aspect controversat al anchetei este faptul că ușa apartamentului în care locuia Versace era încuiată pe interior. Brooks consideră că acest detaliu trebuie analizat în context: „Cred că toată lumea știe că foarte multe yale au un sistem de blocare automată din exterior, când ‘tragi ușa după tine’. Sigur, este un element important, însă trebuie analizat în funcție de celelalte indicii din casă, de amprentele care se găsesc la fața locului, etc. Dacă ușa era încuiată pe interior, nu înseamnă neapărat că victima era singură când a murit,” a explicat ea pentru sursa citată.

Citeşte şi: Semnificația numelui ales de Laura Cosoi pentru cea de-a patra fetiță. „Este un copil predestinat. Are menirea să bucure și să vindece”

Conform publicației Gândul, anchetatorii au percheziționat sumar apartamentul lui Versace și nu au găsit droguri sau alte substanțe toxice. De asemenea, imaginile de la camerele de supraveghere îl arată pe influencer intrând singur în apartament. Cu toate acestea, anchetatorii nu au considerat necesară o percheziție informatică a telefonului său și nici nu au aprofundat cercetările pentru identificarea și audierea ultimelor persoane care l-au văzut în viață.

Brooks critică această abordare, considerând-o neserioasă: „Cred că este o mare greșeală. Vorbim despre un om care avea probleme cu dependența de droguri, deci o situație care trebuie investigată. Faptul că nu s-au găsit droguri sau ambalaje – celebrele punguțe – ar trebui mai degrabă să atragă atenția anchetatorilor, decât să-i facă să renunțe la a mai căuta probe.”

Profilerul subliniază importanța unei investigații minuțioase a locului crimei și avertizează că desigilarea apartamentului și permiterea accesului proprietarului pentru a face curățenie ar putea duce la pierderea unor probe esențiale. „Locul crimei este cel mai important lucru dintr-o anchetă. Eu citesc despre faptul că polițiștii vor desigila apartamentul și vor permite proprietarului să intre pentru a face curățenie. În acel moment, toate probele vor fi pierdute,” a încheiat Mihaela Brooks.

Ancheta continuă, iar întrebările despre moartea lui Andrei „Versace” rămân fără răspunsuri clare, alimentând speculațiile și incertitudinile din jurul acestui caz misterios.

Citeşte şi: Ce să mănânci ca să te răcorești atunci când te chinuie canicula

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Netflix dă lovitura cu serialul fenomen. Data la care va avea loc premiera
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?