Prognoza ANM pe două săptămâni: Unde lovesc ploile puternice, dar şi primele ninsori

Temperaturile care sfidează toamna nu vor mai dura foarte mult, avertizează ANM. Ne pregătim de ploi puternice şi chiar fulgi de nea în zonele înalte de munte.
Filip Stan
23 oct. 2023, 13:44
Prognoza ANM pe două săptămâni: Unde lovesc ploile puternice, dar şi primele ninsori

Prognoza ANM pe două săptămâni MUNTENIA
În primele zile din interval, media maximelor termice se va situa între 24 și 27 de grade, cu cea mai mare valoare în data de 25 octombrie. După 29 octombrie, valorile termice vor scădea treptat, însă vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime la începutul lunii noiembrie va fi de 17…20 de grade. Referitor la minimele termice, acestea vor fi cuprinse între 10 și 13 grade în primele zile, cu cea
mai mică valoare în data de 24 octombrie, apoi media acestora va scădea treptat, până la 7…8 grade, aproape de sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea pentru ploi va crește din data de 26 octombrie.

PROGNOZA IERNII. Oana Păduraru (ANM) anunţă pătrunderi succesive de aer polar: „Nu este exclus să avem ninsori la începutul lui noiembrie”

Prognoza ANM pe două săptămâni MOLDOVA
În ultima decadă a lunii octombrie, chiar dacă vor mai fi variații termice de la o zi la alta, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20…22 de grade și minime în jurul a 10 grade. Începând cu primele zile din noiembrie, tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că maximele estimate vor fi de 14 grade, iar minime de 6…7 grade. După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, probabilitatea fiind mai ridicată între 26 și 28 octombrie și după 2 noiembrie.

Prognoza ANM pe două săptămâni TRANSILVANIA
În primele trei zile ale intervalului va fi vreme caldă cu maxime în jurul a 22 de grade, apoi până la finalul lunii octombrie sunt estimate valori ușor mai scăzute spre o medie de 18…19 grade. Tendința va fi de scădere, începând cu 1 noiembrie, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 13…14 grade. Temperaturile minime, în ansamblu mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie cuprinsă între 6 și 10 grade, cu valori mai scăzute în primele zile din noiembrie.
După data de 25 octombrie probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată.

Prognoza ANM pe două săptămâni OLTENIA
În prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 26 de grade, caracterizând o vreme deosebit de caldă pentru această dată, apoi va scădea treptat de la o zi la alta, ajungând spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni să aibă o valoare estimată de 16…17 grade. Minimele termice vor scădea ușor în data de 24 octombrie, la o medie de 9…10 grade, însă vor crește ușor până în 26 octombrie, spre 12…13 grade. Ulterior acestei date, temperaturile minime vor fi în scădere ușoară și treptată, ajungând în primele zile din luna noiembrie la o medie a temperaturilor minime de 7…8 grade.
Probabilitatea pentru ploi va crește din data de 25 octombrie. În intervalului 26 – 29 octombrie sunt posibile și cantități mai însemnate de apă, apoi și în zilele de 2 și 4 noiembrie.

Prognoza ANM pe două săptămâni BANAT
La începutul intervalului vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 24…26 de grade, apoi până la finalul lunii sunt estimate valori în general de 20…22 de grade, dar și acestea se vor situa peste normalul climatologic. În primele zile din noiembrie, tendința va fi de scădere astfel se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 15…16 grade. Temperaturile minime, de asemenea, mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie de 9…14 grade în perioada 23 – 31 octombrie, iar la început de noiembrie sunt prognozate 6…8 grade. După data de 25 octombrie probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată.

Prognoza ANM pe două săptămâni MARAMUREȘ
La începutul intervalului sunt prognozate maxime în jurul a 20 de grade, însă din 26 octombrie și până spre finalul lunii, pe fondul nebulozității mai accentuate, media valorilor termice diurne va fi de 16…18 grade. Tendința va fi de scădere ușoară și după 1 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea la 13…14 grade. Temperaturile minime, în ansamblu mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie cuprinsă între 6…10 grade, cu valori mai ridicate în 25 și 26 octombrie. După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, iar mai ales în perioada 26 – 28 octombrie vor fi și cantități de apă însemnate.

Prognoza ANM pe două săptămâni CRIȘANA
În primele două zile ale intervalului media regională a temperaturilor maxime va fi de 22…24 de grade, apoi se va răci ușor, iar până la finalul lunii octombrie sunt estimate valori termice de 18…20 de grade. Tendința va fi de scădere, începând cu 1 noiembrie, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea spre 14 grade. Temperaturile minime, în ansamblu mai ridicate decât în mod obișnuit, vor avea o medie cuprinsă între 8…12 grade în perioada 23
– 31 octombrie, iar la început de noiembrie sunt prognozate 6…7 grade.
După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, iar mai ales în perioda 26 – 28 octombrie vor fi și cantități de apă însemnate.

Prognoza ANM pe două săptămâni DOBROGEA
La începutul intervalului vor fi temperaturi maxime cuprinse între 22 și 26 de grade, însă din data de 27 octombrie, valorile termice vor scădea treptat de la o zi la alta, ajungând la începutul lunii noiembrie să se încadreze între 17 și 20 de grade. În ceea ce privește media valorilor termice nocturne, aceasta va avea variații între 13 și 16 grade, apoi după 30 octombrie va scădea spre o medie de 10…11 grade, cu cea mai mică valoare estimată în data de 3 noiembrie.
Începând cu data de 26 octombrie vor fi perioade cu ploaie, însă cantitățile de apă nu vor fi însemnate.

Prognoza iernii 2023-2024. Unde aduce vortexul polar nămeţii de altădată. Un „buzunar” uriaş de presiune scăzută se rotește în sensul invers al acelor de ceasornic la Polul Nord

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-231023123958

Prognoza ANM pe două săptămâni LA MUNTE
La începutul perioadei, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 13 și 16 grade. În intervalul 26 – 31 octombrie, media acestora va fi de 10…12 grade, iar apoi va scădea la valori de 8…10 grade la începutul lunii noiembrie. În ceea ce privește media temperaturilor minime, aceasta se va menține pozitivă în ambele săptămâni, cu valoarea cea mai mare în data de 25 octombrie, când vor fi 9 grade. Cele mai mici minime termice sunt estimate în ultima parte a intervalului, când valorile vor fi 2…3 grade.
Începând cu data de 25 octombrie, temporar se vor semnala precipitații, cantități mai însemnate de apă fiind în perioada 26 – 30 octombrie și, din nou, după 2 noiembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'