Prognoza meteo 1 iulie 2024. Temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată şi disconfort termic accentuat. Când va începe vremea să se răcească

Temperaturi deosebit de ridicate pentru aceastã datã, va fi caniculã şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în Bucureşti. De miercuri, vremea va intra într-un proces de răcire.
Filip Stan
30 iun. 2024, 20:54
Prognoza meteo 1 iulie 2024. Temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată şi disconfort termic accentuat. Când va începe vremea să se răcească

Prognoza meteo 1 iulie 2024. La noapte, în ţară, local noaptea va fi tropicalã, cu temperaturi minime cuprinse între 10…11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 23…24 de grade în dealurile vestice.

Cerul va fi mai mult senin, cu excepţia extremitãţii vestice a ţãrii, unde spre sfârşitul nopţii vor fi înnorãri temporare şi izolat ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

În Bucureşti, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo 1 iulie 2024

În ţară, în Crişana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentalã şi în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceastã datã, va fi caniculã şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. În restul zonelor va fi mai cald decât în mod obişnuit.

Temperaturile maxime, în creştere uşoarã faţã de ziua anterioarã în sud, se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade. Local noaptea va fi tropicalã, cu minime termice cuprinse în marea lor majoritate între 15 şi 22 de grade.

Citeste si Europa sub asediul vremii extreme. Viituri devastatoare, alerte de furtuni severe și risc crescut de incendii în mai multe țări

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h) şi izolat vijelii şi grindinã -dupã-amiaza şi seara în nord, nord-vest şi pe arii restrânse în zona montanã şi submontanã şi începând din orele serii şi noaptea în sud-vest şi pe alocuri în centru. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 15…25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp.

În Bucureşti, canicula se va intensifica, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi de 37…38 de grade, iar cea minimã de 19…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo 2 iulie 2024

În ţară, gradul de instabilitate atmosfericã se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţãrii, valul de cãldurã va persista în Muntenia, vestul Dobrogei şi jumãtatea de sud a Moldovei, în timp ce în restul teritoriului vremea se va rãcori semnificativ.

Pe arii extinse, la început în vest, centru şi nord, apoi şi în regiunile sudice, vor fi înnorãri accentuate, averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, pe alocuri vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 20…40 l/mp şi pe arii restrânse de 50…60 l/mp.

În Dobrogea, astfel de fenomene se vor semnala pe suprafeţe mici, în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, iar în Muntenia, vestul Dobrogei şi jumãtatea de sud a Moldovei se vor situa între 34 şi 38 de grade şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Minimele termice ale nopţii vor fi cuprinse între 13 şi 19 grade, local mai ridicate în sud-est (pânã la 22…23 de grade pe litoral).

În Bucureşti, valul de cãldurã va persista, va fi caniculã şi disconfort termic accentuat, iar din orele serii gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere. Cerul va fi variabil pânã spre searã, apoi înnorãrile se vor accentua, vor fi intensificãri ale vântului, averse torenţiale, descãrcãri electrice şi posibil vijelii şi grindinã.

Temperatura maximã va fi de 35…37 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi; minima termicã va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo 3 iulie 2024

În ţară, vremea va fi în general instabilã şi se va rãcori simţitor şi în jumãtatea de sud-est a ţãrii, iar temperaturile vor continua sã scadã şi în celelalte zone. Temporar vor fi înnorãri accentuate, iar în majoritatea regiunilor vor fi averse, local însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului; izolat vor fi cãderi de grindinã, iar în est-sud-est vor fi posibile vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi însemnate de apã. Probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi mai micã în zonele de câmpie din Banat şi Oltenia, precum şi pe litoral.

Citeste si EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM, anunță schimbări bruște de temperaturi la începutul lunii iulie: „Prima zi din luna lui Cuptor va fi caracterizată de temperaturi în creștere”

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, izolat mai ridicate în Bãrãgan şi Podişul Dobrogei (pânã în jurul a 33 de grade), dar şi uşor mai mici în nord-nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, mai ridicate pe litoral.

În Bucureşti, vremea se va rãcori simţitor comparativ cu zilele anterioare, astfel cã temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate mai ales pe parcursul zilei, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Prognoza meteo 4 iulie 2024

În ţară, gradul de instabilitate atmosfericã va diminua în mare parte din ţarã, iar valorile termice vor fi agreabile. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse şi descãrcãri electrice în a doua parte a zilei local în zona montanã şi pe spaţii restrânse în rest, cu probabilitate mai mare în regiunile sud-estice.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade, mai mici în depresiunile intramontane, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a zilei când vor fi posibile averse slabe şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Prognoza meteo 5, 6, 7 iulie 2024

În ţară, vremea va deveni treptat cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã în regiunile sudice. Averse locale vor fi posibile la sfârşitul intervalului în vest-nord-vest.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în creştere, vremea devenind cãlduroasã, posibil canicularã în orele dupã-amiezilor şi nu vor fi condiţii de ploaie.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2024. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2024 în urma notelor obținute
Capital.ro
Vin direct la tine acasă! Toți românii vor fi notificați. Sunt obligați să plătească
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Oferta momentului de la Digi! Află cum poți primi un telefon gratis!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pericolul care pândește peste România. Mari probleme cu energia electrică
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
O mai știți pe Adriana Muraru, cea care o înlocuia pe Andreea Esca la PRO TV? Jurnalista s-a retras de ani buni din presă. Cu ce se ocupă acum
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024
Capital.ro
Telefoanele mobile, INTERZISE. Decizie în România. Nu ai voie să îl folosești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Un polițist german concediat pentru furtul a 180 de kilograme de brânză cheddar
MediaFlux
COPIL MUȘCAT de o FEMEIE! Incident ȘOCANT la MARE VIDEO
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?