Prognoza meteo 1 iunie 2024. Vara debutează cu un val de căldură, iar temperaturile sunt în continuă creștere

În weekend, temperaturile vor ajunge până la 33 de grade Celsius în cea mai mare parte a țării, menținându-se în jurul acestei valori întreaga săptămână.
Irina Dumitrescu
31 mai 2024, 18:16
Prognoza meteo 1 iunie 2024. Vara debutează cu un val de căldură, iar temperaturile sunt în continuă creștere

Prognoza meteo 1 iunie 2024. La noapte, în țară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul și nord-vestul țării, precum și la munte, unde pe arii în general restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 10 și 17 grade. Pe spații mici vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo 1 iunie 2024

În țară, vremea va fi caldă, iar în Oltenia, Muntenia, în partea continentală a Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în Maramureș, Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei precum și la munte, și doar pe alocuri în restul zonelor.

Pe arii restrânse, îndeosebi în nord-vest cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp, și izolat vor fi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, ușor mai scăzute în deltă, iar cele minime în general între 10 și 19 grade.

În București, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Citeste si Prognoza meteo pentru perioada 1 iunie – 1 iulie 2024. Când vine canicula în România

Prognoza meteo 2 iunie 2024

În țară, vremea se va menține caldă, călduroasă în orele amiezii în sudul și în estul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, ziua pe alocuri îndeosebi în regiunile nordice și la munte, iar seara și noaptea, local în cele sud-vestice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, iar în prima parte a intervalului temporar în nordul Carpaților Orientali, în special pe creste unde rafalele vor depăși 70 km/h, iar la viteze mult mai mici, pe arii restrânse și în nord-vest, centru și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei, iar cele minime între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20…21 de grade pe litoral.

În București, vremea se va menține călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

Prognoza meteo 3 iunie 2024

În țară, vremea va fi în continuare caldă în cea mai mare parte a țării, local călduroasă în est și sud-est. Începând din orele amiezii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere în sudul, vestul și în centrul teritoriului, precum și la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și Occidentali, și se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, averse, frecvente descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi în intervale scurte de timp, pe arii în general restrânse vor fi însemnate.

În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și la intensități mai mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade pe litoral.

În București, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Citeste si Prognoza meteo AccuWeather: Vine canicula în România! Vara își intră în drepturi mai devreme decât ne așteptam

Prognoza meteo 4 iunie 2024

În țară, vremea va fi în general instabilă în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în nord-vest și sud-est. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin perioade cu înnorări, local averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină și vijelii. Îndeosebi în intervale scurte de timp, pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 33 de grade, cu cele mai mari valori în Muntenia, Dobrogea continentală și în sudul Moldovei, iar cele minime între 8 și 20 grade.

În București, vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în prima parte a intervalului prin perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Prognoza meteo 5, 6, 7 iunie 2024

În țară, din a doua parte a intervalului vremea va deveni călduroasă în zonele de câmpie și podiș. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare în primele zile în jumătatea de nord a țării.

În București, vremea va fi călduroasă, iar probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?