Prognoza meteo 12 iulie 2023. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) ușor peste 80 de unități, în sudul Crișanei, în Banat, sud-vestul Transilvaniei, Oltenia și Muntenia.
Filip Stan
11 iul. 2023, 14:05
Prognoza meteo 12 iulie 2023. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării
Prognoza meteo 12 iulie 2023, la noapte, în țară

În estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, la începutul nopții vor fi înnorări temporar accentuate, dar numai pe arii restrânse averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În celelalte regiuni cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade. Izolat, în zonele depresionare, va fi ceață.

Prognoza meteo 12 iulie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo 12 iulie 2023, miercuri, în țară

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) ușor peste 80 de unități, în sudul Crișanei, în Banat, sud-vestul Transilvaniei, Oltenia și Muntenia. Cerul va fi variabil, dar începând cu orele după-amiezii, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în regiunile intracarpatice, unde vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (pe arii restrânse viteze la rafală în general de 60…70 km/h), vijelii și pe alocuri averse. Izolat cantitățile de apă pot depăși 15…25 l/mp. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile cu totul izolat în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, iar cele minime între 15 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 12 grade.

Citește și EXCLUSIV Elena Mateescu anunţă fenomene extreme în tandem cu canicula: „Disconfort termic şi furtuni violente mai ales la munte”

Prognoza meteo 12 iulie 2023, miercuri, în București

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va crește, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo 13 iulie 2023, joi, în țară

Valul de căldură se va intensifica în jumătatea de sud a teritoriului, unde va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Și în celelalte regiuni disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) pe arii restrânse va atinge și posibil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade, dar izolat mai ridicate în sudul Câmpiei Române, până în jurul a 40 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 23 de grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere începând din orele după-amiezii, astfel că în regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice, precum și la munte, iar noaptea pe arii mai restrânse și în cele sudice, vor fi perioade cu intensificări ale vântului (viteze la rafală în general de 55…65 km/h, dar izolat și de peste 80 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și averse. Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

Citește și Al treilea val de caniculă în România. Climatolog: „Ar putea fi cea mai caldă lună iulie, va fi şi mai rău. Recordurile vor fi doborâte pe zi ce trece”

Prognoza meteo 13 iulie 2023, joi, în București

Valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi senin ziua, dar cu înnorări temporar accentuate noaptea, când sunt posibile intensificări ale vântului, descărcări electrice și ploi de scurtă durată.

Prognoza meteo 14 iulie 2023, vineri, în țară

Valul de căldură se va mai pondera, totuși în Câmpia Română, în Lunca Dunării și în cea mai mare parte a Dobrogei va fi în continuare caniculă și disconfort termic foarte accentuat, în aceste zone urmând a se înregistra maxime de 34…39 de grade și indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. În restul țării, disconfortul va mai diminua, în condițiile în care maximele temperaturii aerului vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade. În zonele montane și submontane, vor fi înnorări temporare și local averse care pe arii restrânse pot fi mai însemnate cantitativ și vor fi însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului va predomina cerul degajat, însă pentru perioade scurte pe alocuri (cu probabilitate mai mare în sud și sud-est) se vor forma nori convectivi ce vor determina oraje, rafale de vânt ce pot fi izolat mai intense, chiar vijelii și pe suprafețe mai mici averse torențiale (10…15 l/mp în timp foarte scurt). Izolat vor fi posibile căderi de grindină. Minimele termice se vor situa între 10…11 grade în zonele depresionare și 22…23 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 14 iulie 2023, vineri în București

Valul de căldură se va mai pondera, totuși va fi în continuare vreme caniculară și disconfort termic accentuat; temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade, cea minimă nu va coborî sub 20…21 de grade și după-amiaza indicele temperatură-umezeala (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În mare parte a intervalului va predomina cerul degajat, dar pentru scurt timp se vor dezvolta nori convectivi și vor fi posibile oraje, rafale de vânt și averse slabe.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Datele persoanele ale sportivilor israelieni pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 divulgate pe reţele sociale
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!