Prognoza meteo 12 mai 2024. Vreme instabilă în majoritatea zonelor țării. Scad temperaturile considerabil

Prognoza meteo 12 mai 2024. Vremea va fi în general instabilă, iar în cea mai mare parte a țării se va răci. Îndeosebi în Oltenia, vestul și sudul Munteniei, estul Banatului, sudul Transilvaniei, Carpații Meridionali și local Occidentali, precum și în zona submontană aferentă, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și pe arii restrânse descărcări electrice.
Alina Costache
11 mai 2024, 17:27
Prognoza meteo 12 mai 2024. Vreme instabilă în majoritatea zonelor țării. Scad temperaturile considerabil
Prognoza meteo 12 mai 2024, duminică, în țară

Vremea va fi în general instabilă, iar în cea mai mare parte a țării se va răci. Îndeosebi în Oltenia, vestul și sudul Munteniei, estul Banatului, sudul Transilvaniei, Carpații Meridionali și local Occidentali, precum și în zona submontană aferentă, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și pe arii restrânse descărcări electrice; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat de peste 20…25 l/mp. În restul teritoriului, ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Spre dimineață, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 12 mai 2024, duminică, în București

Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și începând din orele amiezii vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…9 grade.

Citește și Aurora boreală pe cerul României. O furtună solară a provocat fenomene nemaîntâlnite de aproape 20 de ani

Prognoza meteo 13 mai 2024, luni, în țară

Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și se vor situa în general sub cele normale pentru această perioadă. Vor fi înnorări mai ales după-amiaza în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și în regiunile sud-vestice unde pe alocuri vor fi averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În rest, cerul va deveni variabil, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Moldova și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 21 de grade, iar cele minime între -1 și 11 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 13 mai 2024, luni, în București

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an. Cerul va mai avea înnorări în prima parte a zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…9 grade.

Prognoza meteo 14 mai 2024, marți, în țară

Vremea se va menține răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat. Cerul va fi temporar noros, îndeosebi în regiunile extracarpatice, iar la deal și munte și cu totul izolat în rest vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, mai scăzute în zonele depresionare.

Prognoza meteo 14 mai 2024, marți, în București

Vremea va fi în continuare mai rece decât normalul perioadei. Cerul va avea unele înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Citește și Zile cu două anotimpuri, în România. Ploile și vijeliile se instalează în perioada următoare. Urmează schimbări bruște de temperatură

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Sebastian Burduja: Producția de energie a României va crește până în 2027
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!