Prognoza meteo 13 decembrie 2023. Încep ploile în mai multe zone ale țării

Vremea va fi în general închisã, dar cu valori termice peste cele caracteristice perioadei, cu precãdere în vest şi sud-est.
Filip Stan
12 dec. 2023, 16:00
Prognoza meteo 13 decembrie 2023. Încep ploile în mai multe zone ale țării
Prognoza meteo 13 decembrie 2023, la noapte, în țară

Aria nebulozitãţii şi a ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde jumãtatea vesticã a ţãrii, unde pe alocuri se pot acumula cantitãţi de apã de peste 10…15 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Banat şi sudul Crişanei. La munte ploile vor determina topirea stratului de zãpadã, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni va fi nebulozitate joasã sau ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe crestele montane şi izolat, cu viteze mai mici, în nord-vest. Temperaturile minime se vor încadra între -5 şi 7 grade.

Prognoza meteo 13 decembrie 2023, la noapte, în București

Vremea va fi în general închisã, cu probabilitate ridicatã pentru nebulozitate joasã sau ceaţã. Vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de -3…0 grade.

Citește și Ploi după valul de aer polar cu ninsori și ger. Avertizare cod galben pentru 13 județe

Prognoza meteo 13 decembrie 2023, miercuri, în țară

Vremea va fi în general închisã, dar cu valori termice peste cele caracteristice perioadei, cu precãdere în vest şi sud-est. Va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali şi se vor acumula cantitãţi de apã de 20…30 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zãpadã, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni va fi temporar nebulozitate joasã sau ceaţã şi pe arii restrânse va ploua slab sau va burniţa. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, rafale de 70…80 km/h, iar cu viteze mai mici, de 40…55 km/h şi în vest, centru şi est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 1 şi 8 grade.

Prognoza meteo 13 decembrie 2023, miercuri, în București

Valorile de temperaturã se vor situa peste mediile multianuale, astfel cã temperatura maximã va fi de 7…9 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 1…3 grade. Vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 14 decembrie 2023, joi, în țară

Vremea se va menţine în general închisã, dar cu valori termice peste mediile multianuale specifice datei, cu precãdere în jumãtatea sudicã a ţãrii. Va ploua, la început local în vest, nord şi centru şi pe arii restrânse în rest, apoi, spre searã şi noaptea, mai ales în sud-est. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în Dobrogea, se vor acumula cantitãţi de apã de 15…20 l/mp. În zona montanã înaltã vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între 3…4 grade în nordul Moldovei şi 15…16 grade în sudul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -2 şi 5 grade. Pe areale mici se va forma ceaţã.

Citește și Prognoza meteo. Vortexul polar aduce un nou ciclon cu troiene de zăpadă şi temperaturi siberiene

Prognoza meteo 14 decembrie 2023, joi, în București

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorãri şi vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã. Vântul va sufla slab ziua şi moderat noaptea. Temperatura maximã va fi de 11…13 grade şi minima se va situa în jurul a 4 grade.

Prognoza meteo 15 decembrie 2023, vineri, în țară

Vremea va intra într-un proces de rãcire ce va fi chiar semnificativã în sud-estul ţãrii. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii local în sud, pe arii restrânse în centru şi est şi doar izolat în rest. Acestea vor fi mixte la munte şi predominant sub formã de ploaie în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în regiunile estice, sud-estice şi vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 şi 1 grad. Pe arii restrânse va fi ceaţã.

Prognoza meteo 15 decembrie 2023, vineri, în București

Vremea va intra într-un proces de rãcire. Cerul va avea înnorãri şi trecãtor va ploua, cu o probabilitate mai mare ziua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în partea a doua a intervalului. Temperatura maximã va fi în jur de 6 grade şi minima de -2…0 grade.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Ministrul Energiei convocă ședință cu producătorii de energie pentru a discuta despre investiții și stocare
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'