Prognoza meteo 13 iunie. Caniculă în România, temperaturi de peste 35 de grade în mai multe zone. Unde vor lovi furtunile

Valul de canicula se prelungeste. Meteorologii au emis cod galben pentru mai multe județe. Vom avea chiar si 35 de grade la umbra! Canicula face însă dezastru în țară, în unele localități s-a instituit deja raționalizarea apei. De cealaltă parte, nu scăpăm nici de furtunile violente. S-a emis cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape tot centrul țării .
Alina Costache
12 iun. 2024, 14:40
Prognoza meteo 13 iunie. Caniculă în România, temperaturi de peste 35 de grade în mai multe zone. Unde vor lovi furtunile

Prognoza meteo 13 iunie.  La noapte, vremea va fi în general instabilã. În Oltenia, sudul şi estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumãtatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei şi local în Maramureş vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse, intensificãri de scurtã duratã ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, cãderi de grindinã şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 21 de grade pe litoral.

BUCURESTI. Cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul nopţii, când probabilitatea pentru descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi averse va fi ridicatã. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade.

Citește și: Caniculă în România. Cod galben de val de caldură, dar și furtuni violente în 21 de județe

 

Prognoza meteo 13 iunie JOI

Vremea se va menţine în general instabilã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri temporare, mai accentuate dupã orele amiezii şi în cursul nopţii, când vor fi perioade cu averse torenţiale, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), iar pe arii restrânse, mai ales în regiunile sudice, vijelii şi cãderi de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 15…25 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp. Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme cãlduroasã în sudul ţãrii, iar în Muntenia, în sudul Olteniei şi în zona continentalã a Dobrogei disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unitãţi; temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 şi 22 de grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine cãlduroasã, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri seara, când va creşte probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 16…19 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice vor fi în general apropiate de normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindinã, îndeosebi în zonele montane şi local în centrul, sudul şi estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 10…15 l/mp şi izolat peste 20…30 l/mp, cu precãdere în centru şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 27 de grade, iar cele minime între 8 şi 19 grade.

BUCURESTI. Valorile vor fi în scãdere, astfel cã temperatura maximã va fi de 24…26 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade. Cerul va prezenta înnorãri temporare, iar mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales asociate ploilor.

Citește și: COD ROŞU. Rupere de nori, ANM anunţă prăpăd în orele următoare. HARTA zonelor vizate de fenomene extreme

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor fi în creştere uşoarã faţã de intervalul precedent, astfel încât maximele se vor încadra între 23 şi 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza la munte, unde vor fi ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 şi 19 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.
BUCURESTI. Valorile termice vor fi în creştere faţã de ziua precedentã şi se vor situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor continua sã creascã şi se vor situa peste cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi izolat ploi slabe de scurtã duratã dupã-amiaza mai ales în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime între 8 şi 20 grade.
BUCURESTI. Valorile termice vor continua sã creascã şi se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va fi 31…32 de grade, iar cea minimã va fi de 15…18 grade.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Start-up-ul britanic Nyobolt dezvoltă baterie revoluționară pentru mașini electrice, încărcabilă în patru minute și jumătate
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?