Prognoza meteo 14 iunie. Răcire drastică a vremii după temperaturi sufocante și furtuni

Meteorologii anunță noi alerte de fenomene meteo severe, dar și răcire drastică a vremii după temperaturi sufocante la final de săptămână în România.
Alina Costache
13 iun. 2024, 14:27
Prognoza meteo 14 iunie. Răcire drastică a vremii după temperaturi sufocante și furtuni
Ciclonul violent din Europa a ajuns în România! Șefa meteorologilor, Elena Mateescu, spune unde vor fi ravagii în țară din cauza vremii

Prognoza meteo 14 iunie. La noapte, vremea va fi în general instabilă în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea sudică a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În restul regiunilor, fenomene specifice instabilității atmosferice, dar la intensități mai mici vor fi pe arii restrânse. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 21 de grade.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi la începutul nopții, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Temperatura minimă va fi de 16…19 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo 14 iunie VINERI
Vremea se va răcori față de ziua anterioară în sud și sud-est, astfel încât la nivelul întregii țări, în orele amiezii, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale perioadei. În Muntenia, Dobrogea, în jumătatea sudică a Moldovei, în Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat posibile căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp. În restul zonelor cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, la începutul intervalului pe arii în general restrânse, cu precădere în nordul și nord-estul Moldovei, iar după-amiaza și la începutul serii, local în Transilvania; vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-vestul Olteniei și în sudul Banatului, cu viteze la rafală de 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 19 grade.

București. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai mici decât cele din intervalul anterior. Pe parcursul zilei și la începutul nopții vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor fi mai însemnate (se vor totaliza în jurul a 15 l/mp). Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Citește și: Cod galben de furtuni în aproape toată țara. După caniculă, temperaturile scad și cu 10 grade

 

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara la munte, precum și în estul și sud-estul țării, unde doar pe spații mici vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări ziua, local în est și sud-est, cu viteze în general de 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 7 și 21 de grade.

București

Vremea va deveni în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Citește și: Un camion şi o cisternă s-au ciocnit, în Bihor. Ambele autovehicule au luat foc VIDEO

 

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va continua să se încălzească devenind caldă, local călduroasă în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice. În vestul țării și la munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când pe arii în general restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 8 și 21 de grade.

București

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească devenind călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Vremea va fi caldă, călduroasă în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice. Cerul va fi variabil în nordul și centrul țării precum și la munte, unde pe arii restrânse după-amiaza și seara vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, și mai mult senin în restul zonelor. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 9 și 21 de grade.

București

Vremea se va menține frumoasă, dar va fi în continuare călduroasă în orele amiezii când se vor înregistra 32…33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!