Prognoza meteo 14 mai. Vreme rece cu ninsori la munte și ploi în restul țării. Când revine căldura

Vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, doar în regiunile vestice şi nord-vestice, temperaturile se vor situa în limitele normale ale perioadei. La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă pe creste. În rest va ploua.
Alina Costache
13 mai 2024, 15:55
Prognoza meteo 14 mai. Vreme rece cu ninsori la munte și ploi în restul țării. Când revine căldura

Prognoza meteo 14 mai. La noapte, vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi minime ce se vor situa în marea lor majoritate între 2 și 10 grade. Cerul va fi variabil la parțial noros și izolat vor fi averse slabe în zonele montane și submontane aferente Carpaților Meridionali, unde la peste 2000 m, trecător pot fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Izolat va fi ceață, iar în special în depresiunile Carpaților Orientali vor fi condiții de brumă.

BUCUREȘTI. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 6…9 grade.

Citește și: Peisaj de iarnă în Bucegi în luna mai. A nins puternic şi s-a depus din nou zăpadă VIDEO

 

Prognoza meteo 14 mai MARTI

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale în regiunile vestice și nord-vestice, dar în restul teritoriului vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice, local în zonele montane și submontane în special ale Carpaților Occidentali și Meridionali și posibil izolat în rest. La altitudini de peste 2000 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 23 de grade, iar cele minime în general între 3 și 10 grade. Izolat, noaptea, se va forma ceață, iar mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi condiții de brumă.

BUCUREȘTI. Vremea va fi relativ răcoroasă. Cerul va fi temporar noros și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
În cea mai mare parte a țării, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în general persistente în sud și est și temporare în celelalte regiuni. Cu precădere după-amiaza și seara vor fi averse și descărcări electrice, pe alocuri în zonele montane și submontane și doar izolat în restul teritoriului. La altitudini mari vor fi posibile precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului, unde vor fi perioade cu rafale ce vor depăși 50…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, cu cele mai ridicaste valori în vestul Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până în jurul a 0 grade, potrivit ANM.

BUCUREȘTI
Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în general persistente ziua, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade, cu cele mai mici valori în zona periurbană.

Citește și: Un nou val de frig peste România. Meteorologii anunță ninsori la munte în luna mai, ploi în rest la începutul săptămânii, apoi vin temperaturi de vară

 

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, dar vor continua să caracterizeze o vreme mai rece decât normal în majoritatea regiunilor, cu excepția celor vestice unde se vor situa în jurul celor obișnuite la mijlocul lunii mai. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, temporar cu înnorări îndeosebi în est și la munte unde izolat vor fi posibile ploi slabe; începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua în regiunile sud-vestice unde local vor fi averse în general moderate cantitativ și izolat descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona montană unde rafalele vor depăși 70…90 km/h și pe alocuri, cu viteze mai mici, în nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, ușor mai ridicate în Banat și Crișana; minimele termice vor fi cuprinse între 1…2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 13 grade în extremitatea de sud-vest.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține relativ răcoroasă, deși valorile termice vor fi în ușoară creștere. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade și cea minimă va fi de 8…10 grade.

 

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei, înnorări accentuate și averse vor fi mai ales în jumătatea de sud-vest a teritoriului, apoi vor cuprinde și celelalte regiuni; pe alocuri ploile vor avea caracter torențial și se vor semnala descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă însemnate. La munte, la peste 1900 m altitudine, vor fi și precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în sud-vest, în special în sudul Banatului, precum și în zona montană. Temperaturile maxime, sub normele perioadei în majoritatea zonelor, se vor încadra în general între 15 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade și cea minimă de 8…10 grade.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...