Prognoza meteo 16 – 29 septembrie. Ploi și vreme rece, apoi temperaturile vor crește spre valori peste normal

A doua jumătate a lunii septembrie debutează cu vreme rece și ploi în mare parte din țară. De la jumătatea acestei săptămâni temperaturile vor crește și ploile vor mai fi posibile doar izolat.
Alina Andrei
16 sept. 2024, 16:02
Prognoza meteo 16 - 29 septembrie. Ploi și vreme rece, apoi temperaturile vor crește spre valori peste normal
Prognoza meteo 16 – 29 septembrie în BANAT


Citește și: Ciclonul Boris a adus prima ninsoare în România. S-a depus strat de zăpadă pe Transalpina și în alte zone montane

 

Prognoza meteo 16 – 29 septembrie în CRIȘANA
Vremea va fi rece în prima zi, când media temperaturilor maxime va fi de 17 grade. Încălzirea se va resimți în întreaga regiune, încă din a doua zi (marți 17 septembrie), când sunt estimate maxime de 22…23 de grade. În perioada 18 – 25 septembrie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 24…25 de grade, iar ulterior spre finalul lunii este posibilă o scădere ușoară, până spre 22…23 de grade. Rece pentru această dată va fi și în primele nopți din interval, când media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate valori termice minime cuprinse între 9 și 12 grade. În 16 septembrie va continua să plouă pe arii extinse, apoi ameliorarea va fi semnificativă. Următorul interval probabil cu ploi este estimat între 25 și 28 septembrie.

 

Prognoza meteo 16 – 29 septembrie în TRANSILVANIA
Media zilnică a temperaraturilor maxime va crește treptat, de la 20 de grade în prima zi, până spre 23 de grade în 18 septembrie, valoare ce se va menține cu mici variații până spre finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea o medie cuprinsă între 6 și 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregista în depresiunile intramontane (minime de 1…2 grade), în perioada 20 – 22 septembrie.
Ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala la începutul perioadei (16 – 18 septembrie) și cu o probabilitate în creștere spre finalul lunii (după 26 septembrie).

Citește și: Semne că iarna 2024-2025 ar putea fi mai rece decât ne așteptăm

 

Prognoza meteo 16 – 29 septembrie în MARAMUREȘ
Intervalul va debuta cu valori termice sub mediile multianuale specifice pentru mijlocul lunii septembrie, respectiv o medie regională a temperaturilor maxime de 18 grade. Încălzirea se va resimți în întreaga regiune, încă din 17 septembrie, când sunt estimate maxime de 22 de grade. În perioada 18 – 25 septembrie, sunt estimate maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul lunii este posibilă o scădere ușoară, până spre 21…22 de grade. Valorile termice minime se vor situa în general între 7 și 11 grade.
În 16 septembrie va continua să plouă pe arii extinse, apoi ameliorarea va fi semnificativă, iar ploile vor mai fi posibile doar izolat. Următorul interval probabil cu ploi este estimat între 25 și
28 septembrie.

 

Prognoza meteo 16 – 29 septembrie în MOLDOVA
În a doua jumătate a lunii septembrie sunt estimate temperaturi apropiate de mediile multianuale specifice acestei perioade. Media zilnică a temperaturilor maxime va crește ușor și treptat de la 22 de grade, până spre 24 de grade în jurul datei de 24 septembrie și o posibilă scădere la 22 de grade spre finalul lunii. Minimele termice vor fi în general de 10…12 grade, cu valori ușor mai scăzute în perioada 20…22 septembrie, când media regională a acestora va scădea la 8…9 grade. În perioada 16 – 19 septembrie sunt prognozate ploi locale, iar izolat cantitățile de apă mai pot fi însemnate. Sunt posibile ploi și după 26 septembrie (probabilitate în creștere).

Prognoza meteo 16 – 29 septembrie în DOBROGEA
În ansamblu, pe tot parcursul intervalului sunt prognozate temperaturi apropiate de mediile multianuale specifce acestei perioade. Media zilnică a temperaturilor maxime se va menține în jurul a 24 de grade, iar media temperaturilor minime va oscila între 12 și 15 grade, valori mai ridicate, până spre 17…18 grade, urmând a se înregistra pe litoral și în deltă. În perioada 17 – 20 septembrie sunt prognozate ploi locale, iar izolat cantitățile de apă mai pot fi însemnate. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Prognoza meteo 16 – 29 septembrie în MUNTENIA
Media temperaturilor maxime va crește ușor, de la 22 de grade în prima zi, până spre 24…25 de grade în zilele de 17 și 18 septembrie, iar în 19 septembrie va reveni la o medie de 22…23 de grade. Astfel de variații sunt posibile până spre finalul lunii, însă la valori apropiate de normalul climatologic, respectiv maxime în general de 24…26 de grade. Media minimelor termice va fi în creștere și va atinge 12…13 grade în diminețile de 18 și 19 septembrie, pentru ca în următoarele șase zile să scadă în jurul a 10…11 grade. Spre finalul lunii sunt estimate minime de 12…13 grade.
În perioada 17 – 20 septembrie sunt prognozate ploi pe arii restrânse. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată și spre finalul lunii (în jurul datei de 28 septembrie).

Prognoza meteo 16 – 29 septembrie în OLTENIA
În prima zi vremea se va menține rece pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 19 grade. Încălzirea se va resimți în întreaga regiune, încă din 17 septembrie, când sunt estimate maxime de 23…24 de grade, valori medii ce se vor menține fără variații importante până spre finalul lunii. În unele zile sunt estimate valori chiar mai ridicate, spre o medie zilnică de 25…26 de grade. Rece va fi și în primele nopți, când media temperaturilor minime va scădea la 7…8 grade, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori cuprinse între 10 și 13 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 18 – 21 septembrie și după data de 26 septembrie.

LA MUNTE
În prima zi media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, apoi va crește la 14 grade, valoare ce se va menține fără variații importante până spre finalul lunii septembrie. În primele dimineți vor fi minime în jurul a 3 grade, iar în restul intervalului, media minimelor va fi în general de 5…6 grade.
Ploi locale se vor semnala la începutul perioadei (16 – 19 septebrie) și cu o probabilitate în creștere spre finalul lunii (după 26 septembrie).

Spynews
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Bzi.ro
Carmen Harra ştie viitorul preşedinte al SUA! „Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!”
Fanatik.ro
Ai cont și card la BCR? Anunț oficial pentru toți clienții. Sunt beneficii unice
Capital.ro
Viața la bloc. Toții proprietarii de apartamente sunt obligați. Poți chiar să îți pierzi apartamentul
Playtech.ro
Cutremur de 5,2 grade în România! Zonele în care seismul s-a resimțit puternic
DailyBusiness
Cum se acordă bursele de reziliență în noul an școlar. To ce trebuie să știe elevii
Adevarul
O pisică neagră a ezitat în calea lui Putin. Felina ratează coloana oficială a dictatorului rus
Spynews
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost condusă pe ultimul drum. Imagini dureroase de la înmormântare | FOTO
Spynews
Ce este bacteria Bordetella pertussis, care a afectat-o pe fetița Andrei Volos. Micuța ei este de șase zile în spital | FOTO
Evz.ro
Pensionarea anticipată, schimbată de noua lege. Condiții mult mai aspre
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la nuntă, dar nu au vrut să audă de el
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Suma incredibilă pe care fostul soț al Ozanei Barabancea o plătea copiilor: 35 de lei pensie alimentară. Cum s-a descurcat soprana
Capital.ro
Traian Băsescu nu cedează. Decizia luată de fostul președinte al României
StirileBZI
„Nostradamus cel viu”, despre al Treilea Război Mondial. Cum ar trebui evitat
Prosport.ro
Ce cartiere din București s-au zguduit cel mai puternic în timpul cutremurului de 5.3 grade
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Precipitații record și inundații de amploare în județele Vaslui și Galați
MediaFlux
PENSIE mai mică pentru vârstnici. Pensionarii care vor da BANII înapoi
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...