Prognoza meteo 16 iunie 2024. Căldură aspră și furtuni, în ultima zi din săptămână

Vremea va deveni cãlduroasã în sud-vest, sud şi sud-est. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice, iar în rest variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice, local în Crişana, Maramureş, pe arii restrânse în Transilvania şi la munte şi cu totul izolat în Banat şi nordul Moldovei.
Irina Dumitrescu
15 iun. 2024, 17:01
Prognoza meteo 16 iunie 2024. Căldură aspră și furtuni, în ultima zi din săptămână

LA NOAPTE

TARA

Cerul va fi mai mult senin, iar spre dimineaţã, în Transilvania şi în zonele depresionare, pe arii restrânse se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi de la 6…7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre 19 grade pe litoral.

BUCURESTI
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 14…16 grade.

DUMINICA

TARA

Vremea va deveni cãlduroasã în sud-vest, sud şi sud-est. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice, iar în rest variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza şi seara, când vor fi averse însoţite de descãrcãri electrice, local în Crişana, Maramureş, pe arii restrânse în Transilvania şi la munte şi cu totul izolat în Banat şi nordul Moldovei. Vor fi condiţii de grindinã, iar mai ales în extremitatea de nord-vest, cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 21 de grade pe litoral.

BUCURESTI
Vremea va deveni cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 15…18 grade.

LUNI

TARA

Vremea va fi cãlduroasã în jumãtatea de sud a teritoriului, izolat canicularã dupã-amiaza în Oltenia şi Muntenia, unde şi disconfortul termic va fi în creştere, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureş şi 35 de grade, izolat în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 10 şi 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza în Transilvania, Moldova, în zona subcarpaticã a Munteniei, precum şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descãrcãri electrice. Astfel de fenomene vor fi posibile cu totul izolat şi în nordul Olteniei şi în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri asociate ploilor.

BUCURESTI

Vremea va fi cãlduroasã, cu disconfort termic în creştere, astfel indicele temperaturã umezealã (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

MARTI

TARA

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, pe arii restrânse canicularã în sud, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. În zonele de munte, vor fi înnorãri temporare dupã-amiaza şi pe arii restrânse averse însoţite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea şi doar izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã în sud, sud-est şi centru. Vântul va sufla slab şi moderat.

BUCURESTI
Vremea va fi cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza însã probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 17…20 de grade.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'