PROGNOZA METEO 17 februarie. Ninsori şi viscol la munte, vânt şi ploie în mare parte din ţară

Vremea se menţine mai caldă decât normalul acestei perioade în mare parte din ţară. Vântul va sufla cu putere, în special în zonele montane. Precipitaţiile îşi vor face apariţia la început sub formă de ploaie, dar treptat vor deveni mixte în Maramureș, Transilvania și trecător în jumătatea de nord a Moldovei. În zonele montane vor predomina ninsorile.
Alina Andrei
16 feb. 2022, 16:09
PROGNOZA METEO 17 februarie. Ninsori şi viscol la munte, vânt şi ploie în mare parte din ţară

PROGNOZA METEO 17 februarie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-vest unde, cu totul izolat, vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă, la altitudini mari, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi din a doua parte a nopții în zona înaltă a Carpaţilor Orientali și în Munții Apuseni, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, spulberând zăpada; trecător şi la viteze mult mai mici, vor fi unele intensificări și în Crișana și Maramureș. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. Pe alocuri se va forma ceață, cu o probabilitate mai mare în centru și sud-sud-vest.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 2…3 grade, ușor mai scăzută în zona periferică. Spre dimineață va crește probabilitatea de ceață.

PROGNOZA METEO 17 februarie – JOI

Valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie, însă vremea va fi vântoasă, în prima parte a intervalului îndeosebi în nord-vest, nord, centru și est, iar noaptea în toate regiunile. Cerul va avea înnorări, ziua în jumătatea nordică a țării, apoi și în celelalte regiuni, iar aria precipitațiilor va fi în extindere. Acestea vor fi sub formă de ploaie, dar treptat vor deveni mixte în Maramureș, Transilvania și trecător în jumătatea de nord a Moldovei. În zonele montane vor predomina ninsorile, la altitudini mari, pe alocuri, mai consistente și cu depunere de strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h, la început pe crestele Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, iar noaptea cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, astfel că va fi viscol şi vizibilitate redusă. În zonele joase de relief vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h şi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în nord-vest și centru, de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade. În orele dimineţii vor fi condiţii de ceaţă.

București. Valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări, iar pe parcursul nopții va crește probabilitatea ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat (viteze de cel mult 40…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

Citeşte şi: Revin ninsorile în România. Avertizare meteo COD GALBEN de vreme rece şi vânt, viscol la munte. Schimbări şi la Bucureşti

PROGNOZA METEO VINERI

În Țară

Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în intervalul precedent, iar vremea se va menține vântoasă pe parcursul zilei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, când pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mixte în centru, nord-est și est și sub formă de ploaie în sud-est și cu totul izolat în rest. La munte, îndeosebi în Carpații Orientali și Meridionali local va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității. În celelalte regiuni vor fi intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h şi pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în nord-est, de peste 60 km/h, dar care vor scădea în intensitate seara și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 6 grade, potrivit ANM.

București

Valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va prezenta temporar intensificări pe parcursul zilei, cu viteze la rafală de 50…55 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -3…0 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA

În Țară

Valorile termice, în creştere faţă de intervalul anterior în aproape toată ţara, se vor situa cu mult peste cele normale în această perioadă din an; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade. În vest, în nord şi în centru, vor fi înnorări în mare parte a intervalului, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil ziua, apoi parţial noros. Vor fi precipitaţii locale, slabe, ziua în zona Carpaţilor Orientali, iar noaptea în cea a Carpaţilor Meridionali -predominant ninsori pe creste şi ploi la altitudini mai joase, inclusiv în zonele submontane. În restul ţării, va ploua doar izolat şi trecător. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h, iar în prima parte a intervalului pe spaţii mici şi în restul ţării, cu viteze de până la 45…55 km/h, în special în centru şi sud-est. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

București

Vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 1…4 grade, valori cu mult mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Final de februarie cu temperaturi de primăvară

PROGNOZA METEO DUMINICA

În Țară

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, mai accentuat în cele sudice, totuşi valorile termice se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Înnorările vor fi mai persistente şi pe alocuri va ploua slab -ziua în jumătatea de sud a ţării, iar noaptea în nord-vest, iar în zonele montane aferente, la altitudini mari, vor fi mai ales ninsori; în restul teritoriului şi al intervalului cerul va fi parţial noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

București

Vremea se va răci accentuat, totuşi valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Cerul va fi înnorat pe parcursul zilei când trecător va ploua slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Băutura pe care e bine să o bei pe stomacul gol vara. Lidia Fecioru spune că scade glicemia și face minuni pentru organism
Capital.ro
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
Playtech.ro
Anamaria Prodan, cea mai FIERBINTE apariție a verii. Sânii jucăuși NU au vrut să stea cuminţi deloc
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
România, chinuită teribil de caniculă. Maximele incredibile la care ajung temperaturile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Franța evită primul guvern de extremă dreaptă după Al Doilea Război Mondial: Marine Le Pen și partidul său, pe locul trei
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!