Prognoza meteo 17 mai 2023. România, lovită de un nou ciclon. Se anunţă furtuni violente

Cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei și Transilvaniei și izolat posibil în Dobrogea și Moldova. Pe alocuri aversele vor avea caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice. În Oltenia și în jumătatea de vest a Munteniei cantitățile de apă vor fi de 10...20 l/mp și pe arii restrânse se vor depăși 25...35 l/mp.
Filip Stan
16 mai 2023, 18:05
Prognoza meteo 17 mai 2023. România, lovită de un nou ciclon. Se anunţă furtuni violente

Prognoza meteo  MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de sud-vest a țării unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și local descărcări electrice. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat vor depăși 25…35 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări, în special ziua, în regiunile sudice, estice și în centru, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h, precum și pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor fi de 60…80 km/h. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în ziua precedentă, se vor încadra între 16 grade în nordul Olteniei și 26 de grade în centrul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros și mai ales în prima parte a zilei vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale după-amiaza de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Ciclon mediteranean peste România. Urmează cinci zile cu ploi torențiale și chiar furtuni, apoi vremea se încălzește. Prognoza meteo pentru 15 – 28 mai
Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi, mai ales în prima parte a intervalului, în Banat, Crișana, local în Oltenia, Transilvania, Maramureș și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, sub cele specifice perioadei în regiunile vestice și sud-vestice și în jurul celor normale în rest, se vor încadra, în general, între 16 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Spre sfârșitul intervalului izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei când trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi ușor instabilă și se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice, în special după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul țării, cu precădere în jumătatea de vest. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, precum și în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice, astfel maximele vor fi cuprinse între 21 și 27 de grade, iar minimele între 5 și 15 grade. Cerul va fi variabil, dar cu înnorări temporar accentuate, cu precădere după-amiaza și seara, când local în sud, centru, la munte și pe arii restrânse în rest vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în regiunile estice, sud-estice, precum și asociat averselor. Izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi normală termic, cu o maximă de 25…26 de grade și o minimă de 11…13 grade. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat ziua și slab noaptea.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi relativ caldă, iar în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în a doua parte a zilelor, vor fi perioade cu fenomene asociate instabilității atmosferice.

BUCUREȘTI
Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice, iar în orele după-amiezilor vor fi intervale cu fenomene de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo. Directorul ANM: „Căldura vine la pachet cu instabilitatea atmosferică”

În zilele următoare, România va fi lovită de un alt ciclon, care va aduce ploi abundente și vânt puternic. De la vest la est, România a fost, azi, țara cu trei anotimpuri. La Timișoara a plouat ca toamna, iar pe Transalpina, buldozerele și-au croit drum cu greu printre nămeții de trei metri. De asemenea, la București a fost primăvară, soare și 22 de grade Celsius.

Cu toate acestea, meteorologii anunță că ciclonul activ de deasupra Mării Mediterane ne aduce precipitații însoțite de descărcări electrice și vânt intens. „Căldura vine la pachet cu fenomenele de instabilitate atmosferică, care se vor manifesta începând de marți după-amiază, în special în regiunile intracarpatice și în zonele de munte.

Alertă meteo cod galben de ploi torențiale și vijelii. Județele vizate de avertizarea ANM. Furtuni și la București
Miercuri se vor manifesta în jumătatea sud-vestică a teritoriului, acolo unde ne așteptăm la cantități importante de apă și la averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, care pot lua, local, și aspect de vijelie, dar și căderi de grindină.

La altitudini mari, intensificările de vând vor putea depăși 70-90 km/h, în restul țării intensificările fiind la cote mai joase, anume 45-55 km/h. Mâine va fi o vreme deosebit de caldă. Ne vom apropia de 28 de grade Celsius, în special în sudul extrem.Pe la mijlocul săptămânii, mai ales spre final, ne vom apropia de normalul termic al datei din calendar, anume 18-24 de grade”, a explicat Elena Mateescu, director ANM.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Activiștii obțin suspendarea ordinului de împușcare a ursului agresor din Trento
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!