Prognoza METEO 18 iunie. Instabilitatea atmosferică, ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi vijelii

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru 18 iunie. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade.
Romania TV
17 iun. 2020, 18:50
Prognoza METEO 18 iunie. Instabilitatea atmosferică, ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi vijelii

LA NOAPTE

ÎN ȚARĂ
În vestul și sud-vestul țării cerul va fi mai mult noros și va ploua. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații restrânse. Cantitățile de apă vor depăși izolat 15…25 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 19 grade.

BUCUREȘTI
Cerul va avea temporar înnorări, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

JOI

ÎN ȚARĂ
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse grindină și vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea cu precădere în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși local 20 l/mp și izolat 50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade.

BUCUREȘTI
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta cu precădere după-amiaza, prin înnorări, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade. 

VINERI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general instabilă. Înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, iar pe arii restrânse grindină și vijelii. Astfel de fenomene vor avea o frecvență mai mare după-amiaza și seara, cu precădere în nord, centru, sud-est, la deal și munte și local în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe suprafețe mici 40…50 l/mp. Vântul va sufla 
slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice, dar și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 12 și 20 de grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales pe parcursul zilei vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

SAMBATA

ÎN ȚARĂ
Vremea va rămâne în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente după-amiaza și seara, cu precădere în nord-vestul, nordul, centrul, estul și sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. Cantitățile de apă vor fi local însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 12 și 20 de grade.

BUCUREȘTI
Vremea va rămâne în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene se vor semnala cu o probabilitate mai mare după-amiaza, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 16 grade.

DUMINICA

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare instabilă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse după-amiaza și seara, iar local se vor acumula cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime, în general, între 12 și 20 de 
grade.

Citeşte şi: 

BUCUREȘTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza și seara când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

DE LUNI PANA JOI

ÎN ȚARĂ
Valorile de temperatură vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Manifestări specifice instabilitatății atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării, cu precădere în cursul după-amiezilor și al serilor.

BUCUREȘTI
Valorile de temperatură vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor mai fi posibile îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor. 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'