Prognoza meteo 19 noiembrie 2023. Sfârşitul de toamnă poartă amprenta ierni: vânt, ploi, lapoviţă şi ninsoare

Vremea va fi în uşoară încălzire până miercuri, temperaturile ajungând până la 15 grade, dar de miercuri acestea vor scădea din nou. Ploile şi vântul puternic vor fi nelipsite în această săptămână.
Alina Costache
18 nov. 2023, 18:20
Prognoza meteo 19 noiembrie 2023. Sfârşitul de toamnă poartă amprenta ierni: vânt, ploi, lapoviţă şi ninsoare

Prognoza meteo 19 noiembrie 2023. La noapte, cerul va avea înnorări și vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în Muntenia și Dobrogea și mai ales sub formă de ninsoare la munte, local în Moldova și Transilvania. În regiunile sud-estice, cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate și pe alocuri vor depăși 20…30 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări în est, în sud-est și sud-vest, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în sudul Moldovei, în jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea de 75…95 km/h și temporar ninsoarea va fi viscolită. În bazinul vestic al Mării Negre și pe alocuri în zona costieră rafalele vor depăși 100 km/h.

La munte rafalele vor fi de 60…80 km/h, iar la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură de 100…110 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută sub 50 m. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade.

În Bucureşti, cerul va fi noros și vor fi precipitații moderate cantitativ (5…10 l/mp). Va ploua, iar trecător se va semnala și lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de 35…40 km/h. T emperatura minimă va fi de 2…3 grade.

Prognoza meteo 19 noiembrie 2023

Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor față de intervalul anterior, dar se va menține vântoasă în sud-estul țării. Astfel în cursul zilei în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea vor mai fi rafale de 55…75 km/h, iar pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre de peste 80…90 km/h.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în vest, nord și centru, iar noaptea și în est. În primele ore ale zilei vor fi posibile ploi în zona litoralului, iar spre seară și noaptea se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte, predominant lapoviță și ninsoare local în Moldova, mixte în Transilvania și Maramureș și mai ales ploaie în Banat și în Crișana. Noaptea, izolat se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în nord-est.

Citeste si Urgia albă se dezlănțuie! La Suceava mașinile stau blocate din cauza zăpezii. Țara e împânzită de cod galben de viscol și ninsori

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață.

În Bucureşti, vremea se va ameliora față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad, cu cele mai scăzute valori în zona preorășenească.

Prognoza meteo 20 noiembrie 2023

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului și temporar noros în rest. Vor fi mai ales ploi slabe în Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Banat, Moldova și izolat în rest. La munte precipitațiile vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime, apropiate de cele normale în jumătatea de nord a teritoriului și peste acestea în cea de sud, se vor încadra între 4 și 14 grade, mai ridicate, spre 16…17 grade, în Oltenia și Muntenia, iar minimele termice se vor situa peste cele obișnuite în ultima decadă a lunii noiembrie în toată țara și vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. Pe alocuri se va semnala ceață.

În Bucureşti, valorile termice, în creștere față de intervalul anterior, se vor situa peste cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 21 noiembrie 2023

În regiunile sud-vestice, valorile termice diurne vor scădea, cerul va fi înnorat încă de la începutul intervalului și pe arii extinse va ploua moderat cantitativ. În restul țării, vremea va continua să se încălzească ușor, nebulozitatea se va extinde treptat, mai ales din a doua parte a zilei, iar ploile se vor semnala local și vor fi în general slabe.

În zona montană, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile intramontane și 10 grade pe litoral. Pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

Citeste si Meteorologii AccuWeather au anunțat când vor cădea primii fulgi de zăpadă în București. Termometrele vor înregistra temperaturi scăzute

În Bucureşti, valorile termice vor continua să se situeze cu mult peste cele caracteristice datei. Astfel, temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă va fi de 6…7 grade. Cerul se va înnora treptat, iar spre seară și noaptea temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo 22 noiembrie 2023

Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a teritoriului. La munte, mai ales la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile vestice și estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 și 5 grade.

În Bucureşti, valorile termice vor scădea, apropiindu-se de cele specifice perioadei. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua.

Prognoza meteo 23 – 25 noiembrie 2023

Valorile termice vor continua să scadă în majoritatea regiunilor în prima zi, apoi vor crește treptat în toată țara.
Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în jumătatea de nord a teritoriului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Snoop Dogg va purta flacăra olimpică prin Saint-Denis vineri, alături de Laetitia Casta și MC Solaar
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!