Prognoza meteo 19 septembrie 2024. Cum va fi vremea în țară și în București

Temperaturile maxime se vor situa local sub mediile multianuale specifice acestei date în jumătatea de est și vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi de la 0...2 grade în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă, până spre 16...17 grade pe litoral.
Filip Stan
18 sept. 2024, 15:00
Prognoza meteo 19 septembrie 2024. Cum va fi vremea în țară și în București
Prognoza meteo 19 septembrie 2024, la noapte, în țară

În jumătatea de est a teritoriului cerul se va înnora treptat, iar aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a Moldovei și nordul Dobrogei, unde cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile cu totul izolat la începutul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări (viteze de 40…50 km/h) în jumătatea sudică a Moldovei, Bărăgan, Dobrogea și la munte. Temperaturile minime se vor situa în general între 6 și 15 grade. Pe areale mici, îndeosebi în centrul și vestul țării se va forma ceață.

Prognoza meteo 19 septembrie 2024, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

Prognoza meteo 19 septembrie 2024, joi, în țară

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în vest și sud-vest și mai mult noros în rest și se vor semnala averse în cea mai mare parte a Moldovei,  în Dobrogea, estul Transilvaniei și local în Muntenia, precum și în zonele de munte. Noaptea, nebulozitatea va persista în sud-vest și sud, unde local va mai ploua, iar în restul teritoriului cerul va deveni variabil la senin și izolat se va forma ceață. Probabilitatea pentru cantități de 10…15 l/mp și izolat de peste 20…25 l/mp va fi mai ridicată în sudul Moldovei și în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în jumătatea estică a Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei, local în zonele de munte, iar noaptea și în sudul Banatului, în general cu viteze de 40…60 km/h. Temperaturile maxime se vor situa local sub mediile multianuale specifice acestei date în jumătatea de est și vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi de la 0…2 grade în depresiunile Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă, până spre 16…17 grade pe litoral.

Citește și Se strică vremea în România. Cod galben de ploi torențiale în nouă județe ale țării

Prognoza meteo 19 septembrie 2024, joi, în București

Valorile termice diurne, mai scăzute față de ziua precedentă, se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul se va înnora treptat, iar mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, trecător va ploua. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze în jur de 35 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.

Prognoza meteo 19 septembrie 2024, vineri, în țară

Vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul Banatului, Oltenia, sudul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților Meridionali, unde izolat vor mai fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în regiunile sudice și în zonele de munte, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 1…2 grade, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață îndeosebi în Transilvania și Moldova.

Prognoza meteo 19 septembrie 2024, vineri, în București

Valorile termice vor fi aproapiate de normalul climatologic al datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe parcursul zilei, când va atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Citește și Stare de alertă în Ungaria din cauza fluviului Dunărea. Nivelul apei așteptat să crească cu 8 metri în următoarele zile

DailyBusiness
O nouă GRATUITATE pentru românii cu venituri sub 3000 de lei. Este vestea care va bucura milioane de oameni
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au aceste obiecte în mașină. Ce spune Codul Rutier de fapt
Capital.ro
Ungurii au fost pedepsiți. Comisia Europeană i-a dat lovitura finală Ungariei
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Inedit! Primești 200.000 de euro în cele mai grele vremuri, doar dacă depui dosarul cu actele necesare
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Imagini rare cu fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone. Este de nerecunoscut
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Orchestra Filarmonicii din Israel celebrează 145 de ani de la acordarea cetățeniei primilor evrei din România
MediaFlux
DOLIU IMENS în fotbal. Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!