Prognoza meteo 20 februarie 2023. Conform ANM, luni, 20 februarie 2023, valorile termice diurne vor fi în scădere în toată țara, totuși vor continua să se situeze peste normele climatologice specifice perioadei, cu abaterile cele mai mari în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 12 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 7 grade Celsius. Cerul va avea înnorări temporare și se vor semnala precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, mai intense în zona Carpaților Orientali și pe arii restrânse, îndeosebi sub formă de ploaie în rest, cu o probabilitate mai mare în nord-vest, nord și centru. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-65 km/h și va sufla tare în zona montană, la altitudini mari, în special de peste 1700 m (vitezele cele mai mari urmând a se înregistra noaptea) unde rafalele vor depăși 110-130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă.
BUCUREȘTI Vremea va fi caldă, deși se va răci față de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va atinge 10-11 grade Celsius, iar cea minimă 3-4 grade Celsius, mai scăzută în zona preorășenească spre un grad Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări (rafale în jurul a 40 km/h) noaptea.
Citeşte şi: Accuweather anunţă zăpezi în martie 2023 în România! Când se întoarce iarna în București
MARTI Vremea se va încălzi semnificativ, devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie, dar în majoritatea zonelor, în special ziua, va fi vântoasă. Vântul va continua să fie intens la munte, cu viteze în general de 60-90 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 m tare, rafalele urmând a depăși 100-130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă. Intensificări vor fi și în restul teritoriului, local cu viteze în general de 50-60 km/h, iar izolat, în sudul Transilvaniei și nordul Moldovei de peste 70-80 km/h. În nord, centru și nord-est vor fi înnorări și local va ploua slab, iar în zonele montane vor fi precipitații mixte, predominant ninsori la peste 1.700 m. În restul țării cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade Celsius.
BUCUREȘTI Vremea va fi extrem de caldă pentru această dată, cu o maximă termică de 18-19 grade Celsius (valoare cu peste 10 grade Celsius mai ridicată decât cea normală la această dată) și o minimă de 3-5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, însă pe parcursul zilei vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 45-55 km/h, apoi va slăbi în intensitate.
MIERCURI Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, deși în nord și în centru valorile termice vor fi în scădere ușoară ce se va resimți în special la valorile din cursul nopții; temperaturile maxime se vor încadra între 6-7 grade Celsius în nordul Moldovei, în estul Transilvaniei și al Maramureșului și 18-19 grade Celsius în sudul Olteniei, iar minimele termice vor fi cuprinse între -4 și 5 grade Celsius. Cerul va fi variabil în regiunile sud-vestice și va avea înnorări temporare în restul zonelor unde pe arii restrânse va ploua slab; la munte, iar noaptea posibil și în Subcarpații Moldovei trecător vor fi ninsori și lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua pe crestele montane și în Moldova. Izolat vor fi condiții de ceață.
BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în a doua parte a nopții și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15-16 grade Celsius, iar cea minimă de 3-5 grade Celsius.
JOI În jumătatea de sud-est a țării, vremea se va răci accentuat, valorile termice devenind apropiate de cele normale ale perioadei; cerul va fi mai mult noros și pe alocuri vor fi ploi sau burniță, iar în dealurile subcarpatice precipitații mixte. În restul teritoriului, valorile termice se vor menține mai ridicate decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii februarie, cerul va fi variabil ziua, apoi se va înnora și va ploua local. În zona montană înaltă vor predomina ninsorile. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe crestele Carpaților Meridionali și izolat și trecător în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade Celsius, local mai ridicate, până la 12-14 grade Celsius, în vest și sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse în general între -4 și 4 grade Celsius. În orele dimineții, vor fi condiții de ceață.
BUCUREȘTI Vremea va fi în general închisă și se va răci semnificativ, valorile termice devenind apropiate de normele perioadei. Trecător vor fi posibile precipitații slabe, mai ales burniță sau ploaie, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5-7 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade Celsius.
Citeşte şi: Furtuna „Otto” lovește România! Rafalele de vânt și ploile torențiale ar putea să măture tot în jurul lor
DE VINERI PANA DUMINICA În prima zi, valorile termice vor fi local apropiate de cele normale, apoi este estimată o încălzire a vremii în toată țara. Vor fi precipitații locale și temporare în majoritatea regiunilor.