Prognoza meteo 20 mai 2024. Început de săptămână noros. Unde va ploua și cum va fi la București

Valorile termice se vor situa ușor sub normele perioadei în regiunile sudice și vor fi mai ridicate decât acestea în restul țării. În sud-vestul și sudul teritoriului, nebulozitatea va fi mai persistentă pe parcursul zilei, iar ploile se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.
Alina Costache
19 mai 2024, 17:17
Prognoza meteo 20 mai 2024. Început de săptămână noros. Unde va ploua și cum va fi la București

LA NOAPTE

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în Banat, Crișana și pe arii restrânse în Maramureș, iar spre dimineață și în cea mai mare parte a Olteniei. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi posibile doar cu totul izolat. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile minime se vor încadra între 8 și 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 5 grade. Izolat se va semnala ceață, îndeosebi în sud-est și în depresiuni.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre dimineață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

LUNI

Valorile termice se vor situa ușor sub normele perioadei în regiunile sudice și vor fi mai ridicate decât acestea în restul țării. În sud-vestul și sudul teritoriului, nebulozitatea va fi mai persistentă pe parcursul zilei, iar ploile se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice local în zonele de munte și pe arii restrânse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zona subcarpatică a Moldovei.

Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, îndeosebi la munte, se vor acumula cantități de apă de peste 15…25 l/mp și izolat va cădea grindină. Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului, precum și în zona Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, dar se va intensifica pentru timp scurt și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, cu cele mai scăzute valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi de la 4…5 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 16…17 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat vor mai fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Valorile termice se vor situa ușor sub normele perioadei. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

MARTI

Vremea se va încălzi și în regiunile sudice, astfel la nivelul întregii țări se vor înregistra valori termice peste mediile climatologice specifice acestei date. Pe parcursul zilei va predomina o vreme însorită, însă mai ales începând cu orele serii, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice în Oltenia, Banat și în Crișana, local în Transilvania și Maramureș și izolat în celelelate regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în general de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, unde va atinge viteze în general de peste 60…70 km/h, local și temporar și la o intensitate mai redusă și în sud, centru și est, dar se va intensifica pentru scurt timp și în timpul averselor când vor fi pe arii restrânse și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

BUCUREȘTI

Vremea se va încălzi față de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'