PROGNOZA METEO 23 iulie. Final de iulie cu temperaturi de foc, peste două zile revine canicula

Vremea va fi normală pentru data din calendar în zilele de vineri şi sâmbătă, dar de duminică disconfortul termic va creşte şi canicula se se va extinde în toată ţara.
Daniel Spătaru
22 iul. 2021, 21:31
PROGNOZA METEO 23 iulie. Final de iulie cu temperaturi de foc, peste două zile revine canicula
PROGNOZA METEO 23 iulie

Şi la Bucureşti, vineri, vremea va fi în general frumoasă și normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Sâmbătă, vremea se va menține în general frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când în zona de munte, în Transilvania, precum și în dealurile Olteniei și Munteniei, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 12 și 19 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 21…22 de grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, sâmbătă, remea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

Citeşte şi Prognoza meteo a verii. Meteorologii anunţă fenomene meteo extreme

Duminică, vremea va deveni călduroasă după-amiaza în special în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, după-amiaza la munte, iar spre sfârșitul intervalului în extremitatea de nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 9 grade.

La Bucureşti, duminică, vremea se va menține frumoasă, dar va fi călduroasă la amiază, cu o maximă termică de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia de Vest și în sud-vestul Olteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe suprafețe mici ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, după-amiaza la munte și în extremitatea de nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 27 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 10 grade.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere în orele amiezei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, anunţă ANM.

Citeşte şi PROGNOZA METEO lunară. Când şi unde e bine să mergeţi în concediu

De marţi până joi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile vestice, sudice și pe arii restrânse în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană, iar spre sfârșitul intervalului și în jumătatea de nord a teritoriului.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Noi trageri Loto pe 18 iulie 2024: Reporturi semnificative la toate categoriile
MediaFlux
SCANDAL la Casa de Pensii. Ce se întâmplă cu adeverințele pentru pensii
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'