Prognoza meteo 24 decembrie 2023. LA NOAPTE În zona de munte va continua să ningă moderat cantitativ (10…15 l/mp), și vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 90…100 km/h, iar la altitudini mari în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali de peste 110…120 km/h, astfel va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită. Va ninge și în Maramureș și Transilvania, pe arii restrânse viscolit, în Crișana și izolat în Moldova vor predomina ninsorile, iar în regiunile sud-vestice și sudice local se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări și în zonele joase de relief, în general cu viteze de 50…60 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -6 și 4 grade, cu valori mai ridicate în sudul Banatului și în vestul Olteniei până spre 6…7 grade.
BUCUREȘTI Conform ANM, cerul va avea înnorări temporare și trecător se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va prezenta intensificări în prima parte a nopții, cu rafale în general de 50…55 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad.
DUMINICA Vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la nivelul întregii țări, astfel temperaturile maxime vor fi de la 1…3 grade în Maramureș și jumătatea estică a Transilvaniei, până spre 14…15 grade în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 0 și 7 grade. Vântul va continua să prezinte intensificări în mare parte din țară, dar cu viteze mai mari, în general de 55…65 km/h, în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Pe parcursul zilei în zona înaltă (la peste 1500 m) a Carpaților Meridionali, iar noaptea în cea a Carpaților Orientali va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită. În regiunile sudice și sud-estice cerul va fi variabil, iar în rest vor fi înnorări. În Banat și Crișana, treptat vor predomina ploile, în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și în zona de munte, ziua vor fi mai ales ninsori, iar noaptea vor fi precipitații mixte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. În celelalte regiuni probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Pe arii restrânse vor fi condiții de polei în centrul și nord-estul teritoriului.
BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…45 km/h. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, astfel temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.
LUNI Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an (temperaturi în medie cu 8…14 grade peste norme). Cerul va fi variabil în sud-vest și parțial în sud, dar va avea înnorări în restul țării. Va ploua în Maramureș, local în Transilvania și Crișana și izolat în regiunile estice. La munte, în special în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie. Vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 70…90 km/h la altitudini mari la munte, iar în Carpații Orientali, rafalele vor fi de peste 110…120 km/h, dar intensificări locale și temporare (viteze de până la 45…55 km/h) vor fi pe parcursul zilei, local și în nord-vest, centru, est și sud est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 9 grade. La sfârșitul intervalului, în vest și în centru, vor fi condiții de ceață.
BUCUREȘTI Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Temperatura aerului va avea valori cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice, cu o maximă de 16…17 grade și o minimă de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…45 km/h.
Citeşte şi: România, sub avertizări de vreme severă! ANM a actualizat prognoza meteo: vânt, viscol şi ninsori putermice!
MARTI Vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice și nord-estice unde pe arii restrânse va ploua. În nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, pe arii restrânse în nord vest, nord și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiunile intramontane. Se va semnala ceață, dimineața doar izolat, iar noaptea, local în zonele joase, în special din vest și centru.
BUCUREȘTI Vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu o temperatură maximă de 15…17 grade și o minimă de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.
MIERCURI Valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste normalul climatologic al perioadei în toată țara, dar mai ales în sud și est. Cerul va fi variabil la senin în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va prezenta înnorări temporare, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 5 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va semnala ceață.
BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste normalul climatologic al perioadei. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab. DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice se vor menține în continuare peste normele climatologice ale sfârșitului lunii decembrie. Vor fi posibile precipitații în nordul și nord-vestul țării. În timpul nopților și dimineților, în zonele joase de relief local va fi ceață sau nebulozitate stratiformă.