PROGNOZA METEO 24 februarie. Temperaturi în scădere

Temperaturile scad faţă de ziua anterioară, însă începând de joi, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării.
Alina Costache
23 feb. 2021, 23:57
PROGNOZA METEO 24 februarie. Temperaturi în scădere

LA NOAPTE

În Țară

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptând majoritatea zonelor joase de relief, unde nebulozitatea stratiformă și ceață vor fi în extindere treptată. Pe alocuri se va semnala chiciură, dar izolat și burniță ce poate favoriza apariția depunerilor de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile minime se vor situa între -6…-4 grade în depresiuni și posibil și în Moldova și 5…7 grade în dealurile vestice.

București

Cerul va fi variabil, dar mai ales în a doua parte a nopții va crește probabilitatea să se formeze nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de -3 grade.

MIERCURI

În Țară

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua anterioară, local semnificativă în estul și sud-estul teritoriului. Cerul va fi variabil, dar în majoritatea zonelor joase de relief vor fi înnorări sau ceaţă, în special la începutul zilei şi noaptea. Izolat va fi burniţă, dimineața condiții de polei, iar spre seară și noaptea va crește probabilitatea pentru ploi slabe în estul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade, iar cele minime în general între -2 și 8 grade.

București

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Temperatura maximă va fi de 9…12 grade, iar cea minimă de 0…3 grade.

Citeste si PROGNOZA METEO LUNARĂ. Se schimbă vremea. De când se răcesc temperaturile

PROGNOZA METEO 24 februarie. Vremea se încălzeşte începând de joi

JOI

În Țară

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief se vor semnala nebulozitate stratiformă sau ceață, local la începutul zilei și pe arii mai extinse în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -3 și 8 grade.

București

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi temporar noros și mai ales dimineața și noaptea probabilitatea de ceață va fi ridicată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 12…15 grade, iar cea minimă de 1…4 grade.

VINERI

În Țară

Vremea va fi deosebit de caldă, iar pe parcursul zilei și în general frumoasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în primele ore ale zilei și a doua parte a nopții zonele joase de relief din sud și sud-est unde local va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață, iar spre sfârșitul intervalului nordul și nord-estul teritoriului unde înnorările se vor accentua treptat și pe suprafețe restrânse va ploua, iar în zona montană aferentă se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar noaptea pe arii restrânse în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral.

București

Valorile termice vor fi cu mult mai mari decât cele climatologic specifice datei. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale zilei, iar cu o probabilitate destul de mare și a doua parte a nopții, când va fi nebulozitate de nivel jos și ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

SAMBATA

În Țară

Vremea se va răci, mai semnificativ față de intervalul anterior în jumătatea de nord a țării, însă valorile de temperatură vor continua să se situeze peste cele normale datei în cea mai mare parte a teritoriului. În jumătatea de nord vor fi înnorări în general persistente, iar în restul zonelor, cerul variabil ziua, se va înnora treptat îndeosebi din orele serii. Local și temporar va ploua, iar la munte se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, iar în rest vor fi intensificări pe parcursul zilei în toate regiunile, iar noaptea local în cele estice și sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, ușor mai ridicate în Oltenia spre 17 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade. Dimineața, în zonele joase de relief din sudul teritoriului se va semnala ceață.

București

Deși în scădere față de ziua anterioară, valorile termice vor continua să se situeze peste cele normale datei. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat începând din orele serii când temporar va ploua slab. Vântul va avea intensificări, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. La începutul intervalului, va fi nebulozitate de nivel jos și ceață.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de DUMINICA, LUNI si MARTI

Citeste si Diferenţă de temperatură de peste 40 de grade în câteva zile, în Germania. E cea mai mare oscilaţie oscilaţie săptămânală de la debutul măsurătorilor meteorologice

În Țară

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general mai mari decât cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, iar probabilitatea pentru precipitații va fi mare în nord, centru, est și la munte.

București

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Câți bani ia David Popovici pentru aurul olimpic de la Paris! Moldova i-ar fi plătit mai mult!
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin de azi, 30 iulie
Playtech.ro
Cine sunt românii care vor avea pensia mărită cu 700 de lei. Ce se întâmplă până pe 15 august
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru românii care au un împrumut la bancă
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Vestea pe care n-ar fi vrut s-o audă niciodată
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani va primi David Popovici de la statul român pentru medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpic
Capital.ro
UDREA trebuie eliberată! Anunț istoric pentru fostul ministru: Zero probe
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Administratorii de Sistem: Eroii Moderne și Ofertă Specială de la LINK Academy
MediaFlux
SE DAU 15.000 de lei de FAMILIE! PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!