Prognoza meteo 26 iunie. Canicula se extinde în România, dar vor fi și ploi torențiale și vijelii

Valul de caniculă se prelungeste, iar în mare parte a țării vor fi și furtuni. Meteorologii au emis un Cod galben de caniculă si furtuni pentru mai multe județe.
Mircea Filipescu
25 iun. 2024, 15:31
Prognoza meteo 26 iunie. Canicula se extinde în România, dar vor fi și ploi torențiale și vijelii
România se transformă într-un cuptor! Când revine canicula și ce temperaturi vo fi în termometre

Prognoza meteo 26 iunie. La noapte, în sud-vestul Olteniei, în Banat și sudul Crișanei, precum și în sud-vestul Transilvaniei cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a nopții când pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă, izolat vor fi de 15 l/mp. În restul regiunilor cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest.

București. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a nopții, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

 

Prognoza meteo 26 iunie MIERCURI
Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat, unde disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. În restul regiunilor vremea va fi călduroasă, temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 33 de grade, ușor mai mici pe litoral și în deltă, spre 25…26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 și 21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice, în sud-vestul Olteniei, în Banat, local în Crișana și pe alocuri în Transilvania și Maramureș. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

București. Valul de căldură și disconfortul termic ridicat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, potrivit ANM.

Citește și: Căldura a afectat deja culturile de cereale. Grâu a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni

 

Prognoza meteo JOI

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unități. În vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și grindină. Ploile vor avea caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua pe arii restrânse în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade în nordul litoralului.

București

Valul de căldură va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat.

Citește și: Un val de praf saharian vine peste România! Când va traversa țara masa de aer cu particule de nisip

 

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale pentru sfârșitul lunii iunie în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sudice și sud-estice pe arii restrânse vremea va fi caniculară în orele amiezii. În vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică care se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, local averse, descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua, pe alocuri în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade pe litoral.

București. Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în sud și sud-est, unde disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice pe arii în general restrânse în nord, centru și la munte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

București. Valul de căldură va persista și se va intensifica, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
BAC 2024. Cum se rezolvau, de fapt, subiectele la Limba și literatura română. Baremul de la bacalaureat 2024 conform edu.ro și Ministerul Educației. Update
Capital.ro
Este ilegal în România. NU poți trece granița! Anunțul venit luni, 1 Iulie
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
DailyBusiness
Elevii pot primi 100 de euro GRATIS! Care este condiția
Adevarul
Era Macron ia sfârșit. Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Vine un fenomen extrem în România. Un ciclon va mătura țara
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
VIDEO ȘOCANT | Emily Burghelea, tumefiată pe internet 😲 'E un miracol că am rămas în viață'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Românii vor primi banii înapoi. Ordinul pregătit de Guvern: Ai 500 de lei să-i foloseşti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Nicolae Ciucă răspunde criticilor PSD privind onoarea sa
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?