Miercuri, vremea se va răci prin comparaţie cu ziua precedentă, dar valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în Carpaţii Orientali, unde izolat va fulgui, potrivit ANM.
În zonele joase de relief se va semnala ceaţã, pe suprafeţe mici dimineaţa, iar noaptea local în sud, în est, în centru şi posibil, cu totul izolat şi în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 şi 10 grade, iar cele minime între -9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 3 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.
Citiți și: Cum va fi vremea de Revelion! Meteorologii au făcut anunțul așteptat de toți românii
În București, deşi valorile termice vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent, acestea se vor menţine peste mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a nopţii va creşte probabilitatea pentru ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -3 grade.
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile intracarpatice, unde mai ales seara şi noaptea local va ploua, iar pe crestele montane vor fi şi fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în Subcarpaţii Getici şi 6 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri în sudul, estul, centrul ţãrii şi izolat în rest, se va forma ceaţã.
În București, regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de -2…0 grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, vor fi condiţii de ceaţã.
Vineri, vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod normal pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile nordice şi nord-vestice unde pe alocuri trecãtor va ploua slab, dar şi în zonele joase de relief din Oltenia şi din sud-vestul Munteniei, unde la începutul intervalului şi din nou noaptea local va fi ceaţã. La altitudini mari în nordul Carpaţilor Orientali trecãtor vor fi precipitaţii slabe şi sub formã de ninsoare sau lapoviţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane.
Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime se vor încadra între -2 şi 6 grade.
În București, vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 1…2 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.
Sâmbătă, vremea se va menţine cu mult mai caldã decât în mod normal pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nord-vestice şi nordice unde vor fi înnorãri temporare şi cu totul izolat posibile ploi slabe, trecãtoare, iar în primele ore ale intervalului şi din nou din a doua parte a nopţii zonele joase de relief din Oltenia şi din sud-vestul Munteniei, unde va fi nebulozitate stratiformã şi local ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, cu precãdere la altitudini mari în Carpaţii Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar cele minime se vor încadra între -1 şi 7 grade.
În București, vremea se va menţine cu mult mai caldã decât în mod normal pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade. La începutul intervalului şi spre sfârşitul acestuia vor fi condiţii de ceaţã.
Citiți și: Cum va fi vremea în luna ianuarie 2023. Prognoza meteo pentru patru săptămâni