Prognoza meteo 28 iulie 2024. Revin temperaturile de coşmar. Când vom scăpa de noul val de căldură

Vremea va deveni canicularã local în regiunile vestice, sudice şi estice, unde va fi disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade.
Alina Costache
27 iul. 2024, 23:15
Prognoza meteo 28 iulie 2024. Revin temperaturile de coşmar. Când vom scăpa de noul val de căldură

Prognoza meteo 28 iulie 2024. La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade, cu valori mai mici în depresiuni spre 8 grade. Pe suprafeţe mici, vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã moderat. Temperatura minimã va fi de 16…19 grade.

Prognoza meteo 28 iulie 2024

În ţară, vremea va deveni canicularã local în regiunile vestice, sudice şi estice, unde va fi disconfort termic accentuat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va atinge sau va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 22…23 de grade pe litoral.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri noaptea în nordul, nord-vestul şi parţial în centrul teritoriului, însã doar cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã, mai ales la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în a doua parte a intervalului local în regiunile estice şi vestice.

În Bucureşti, vremea va deveni canicularã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi, condiţii în care disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 17…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 29 iulie 2024

În ţară, în sudul ţãrii, vremea va fi canicularã, cu disconfort termic accentuat, însã în celelalte regiuni, dar cu precãdere în nord-nord-est, valorile termice se vor pondera. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scãzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice dupã-amiaza, local în zonele montane şi submontane, iar spre searã şi noaptea în regiunile sudice şi sud-estice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de vijelii şi grindinã. Vântul va avea intensificãri la munte, local şi temporar în vest, centru şi est, dar de scurtã duratã asociate ploilor şi în sud şi sud-est.

În Bucureşti, vremea se va menţine canicularã şi disconfortul termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate spre searã şi la începutul nopţii când va creşte probabilitatea pentru perioade cu manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice, respectiv averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo 30 iulie 2024

În ţară, valorile termice vor fi în scãdere şi în regiunile sudice, însã vor caracteriza pe alocuri o vremea cãlduroasã, iar în restul teritoriului acestea vor fi apropiate de normalul climatologic specific pentru sfârşitul lunii iulie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 şi 21 de grade, uşor mai scãzute în zonele depresionare. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei la munte, în est şi nord-est, dar local şi temporar şi în rest.

În Bucureşti, valorile termice vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã, însã vor caracteriza o vreme cãlduroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo 31 iulie 2024

În ţară, vremea va fi cãlduroasã în sudul şi sud-vestul ţãrii, iar în rest valorile termice se menţin apropiate de normalul climatologic specific datei.

Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 22 de grade, mai scãzute în zonele depresionare. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei în nord-estul teritoriului.

În Bucureşti, vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 14…17 grade.

Prognoza meteo 1, 2, 3 august 2024

În ţară, valorile termice vor fi în creştere uşoarã şi treptatã, astfel încât vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, chiar canicularã în sud şi în sud-est. Probabilitatea pentru averse va fi în creştere din a doua parte a intervalului, îndeosebi în jumãtatea nordicã a teritoriului.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în creştere uşoarã şi treptatã, astfel încât vremea va deveni canicularã în a doua parte a intervalului.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!