Prognoza meteo 29 decembrie. Temperaturi de primăvară la final de an, dar și ploi

Vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul acestei perioade. În vestul țării vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, ziua, la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 15 grade.
Alina Costache
28 dec. 2023, 15:51
Prognoza meteo 29 decembrie. Temperaturi de primăvară la final de an, dar și ploi

Prognoza meteo 29 decembrie. La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile minime se vor situa între -7…-4 grade, în depresiuni, și 5 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief, izolat va fi nebulozitate joasă sau ceață.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 0…2 grade, iar spre sfârșitul nopții va crește probabilitatea de ceață.

 

Prognoza meteo 29 decembrie VINERI

Valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în regiunile vestice, unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, ziua, la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 5 grade. Dimineața și noaptea, local în regiunile extracarpatice și izolat în rest, va fi nebulozitate joasă sau ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de nebulozitate joasă sau ceață, potrivit ANM.

Citește și: Temperaturi record la final de an. Prognoza meteo actualizată de Revelion 2024. Anunțul ANM

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în regiunile intracarpatice, unde pe arii restrânse va ploua, iar în zona înaltă de munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare cu precădere la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 5 grade. Dimineața și noaptea, local în regiunile extracarpatice și izolat în rest, va fi nebulozitate joasă sau ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 11…12 grade și cea minimă de 0…2 grade. Dimineața și noaptea vor mai fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la finalul lunii decembrie în majoritatea zonelor (abateri pozitive față de mediile multianuale în medie de 5…9 grade). În orele dimineții, în zonele joase de relief, local vor fi nori joși și ceață, care pe arii restrânse în Transilvania vor persista în mare parte din zi, iar în rest cerul va fi variabil spre senin. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă. Noaptea, cerul va avea înnorări în nord-vest, unde spre dimineață izolat va ploua slab, iar ceață și nori stratiformi se vor forma mai ales după miezul nopții pe alocuri în sud, în est și în centru, în zonele joase. Minimele termice, mai ridicate decât normele perioadei cu precădere în regiunile vestice și în extremitatea de sud-est, vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile intramontane și 6 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări la altitudini foarte mari la munte.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit la finalul lunii decembrie, în special în orele amiezii când temperatura maximă va atinge 10…12 grade (cu 7…8 grade peste norma datei). La începutul zilei și în a doua parte a nopții, vor fi nori joși și ceață, iar în restul timpului cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla în general slab. Minima termică a nopții dintre ani va fi de 0…2 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre -2 grade.

Citește și: Meteorologii Accuweather au modificat, din nou, prognoza pentru România. Cum va fi vremea în ianuarie 2024, de fapt

 

Prognoza meteo LUNI
Valorile termice se vor menține peste normele perioadei. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în jumătatea de nord-vest a țării, unde local va ploua, dar și în zonele joase de relief din restul teritoriului, unde dimineața și noaptea pe alocuri se va semnala și ceață. La altitudini mari la munte, cu precădere în Carpații Occidentali, în nordul celor Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 11 grade, mai scăzute în zonele cu ceață sau nebulozitate stratiformă persistente, dar și ușor mai ridicate în dealurile subcarpatice, în sudul Banatului și al Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -2 și 6 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor menține peste cele normale în această perioadă din an, astfel că maxima va fi de 8…9 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va avea înnorări în special în prima parte a zilei și noaptea când și probabilitatea de ceață va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!