Prognoza meteo 29 iulie 2024. Valul de căldură se intensifică la sfârşitul lui iulie şi începutul lui august. În ce regiuni temperaturile vor deveni de nesuportat

Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic accentuat, mai cu seamă în partea de sud a ţării, însã în celelalte regiuni, valorile termice vor marca o scãdere şi se vor apropia de mediile multianuale specifice acestei date. Maximele vor ajunge până la 38 de grade.
Alina Costache
28 iul. 2024, 14:17
Prognoza meteo 29 iulie 2024. Valul de căldură se intensifică la sfârşitul lui iulie şi începutul lui august. În ce regiuni temperaturile vor deveni de nesuportat

Prognoza meteo 29 iulie 2024. La noapte, în jumãtatea de nord a ţãrii cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi slabe de scurtã duratã, izolat în nordul Carpaţilor Orientali şi posibil în Maramureş şi nordul Moldovei. În regiunile sudice şi sud-estice cerul se va menţine mai mult senin.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri în regiunile estice, vestice şi nord-vestice, în general cu viteze de 40…50 km/h şi pe arii restrânse 55…60 km/h în Moldova. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 22…23 de grade pe litoral.

În Bucureşti, cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo 29 iulie 2024

În ţară, mai cu seamă în sud, vremea va fi canicularã, cu disconfort termic accentuat şi indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, însã în celelalte regiuni, valorile termice vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã şi se vor apropia de mediile multianuale specifice acestei date.

Citeste si Prognoza meteo lunară. Se schimbă vremea, anunţ important de la ANM pentru românii care îşi iau concediul în august

Temperaturile maxime vor fi de la 25 de grade în Maramureş pânã la 37…38 în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 19 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 5 grade, dar şi uşor mai ridicate pe litoral pânã la 22 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice dupã-amiaza, pe arii restrânse în zonele montane şi mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, iar spre searã şi noaptea, local în Muntenia şi izolat în Oltenia şi Dobrogea. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel în intervale scurte de timp, cu totul izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp şi vor fi condiţii de vijelii şi grindinã.

Vântul va avea intensificãri la munte, local şi temporar în vest, sud-vest, centru şi est, în general cu viteze de 40…50 km/h, dar de scurtã duratã asociate ploilor şi în sud şi sud-est, când pe suprafeţe mici pot fi rafale de 50…70 km/h.

În Bucureşti, vremea se va menţine canicularã cu disconfort termic accentuat şi indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate spre searã şi în prima parte a nopţii când vor fi averse şi descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a zilei, dar de scurtã duratã spre searã, asociate averselor, în general cu viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Prognoza meteo 30 iulie 2024

În ţară, valorile termice vor fi în scãdere şi în regiunile sudice, însã vremea va fi cãlduroasã dupã-amiaza în Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei, iar în celelalte regiuni vor fi temperaturi comparabile cu cele din ziua precedentã şi apropiate de normalul climatologic specific pentru sfârşitul lunii iulie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 şi 18 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre 5…6 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pânã spre 20…21 de grade.

Citeste si Elena Mateescu anunţă un anticiclon după furtunile cu putere de uragan: „Abatere termică de peste 4 grade”

Cerul va fi variabil în jumãtatea esticã a ţãrii şi la munte şi mai mult senin în rest. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei la munte şi în Moldova, unde vor fi viteze în general de 50…60 km/h, dar local şi temporar şi la o intensitate mai redusã şi în Dobrogea, Muntenia şi Transilvania.

În Bucureşti, valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã, însã dupã-amiaza va fi cãlduroasã. Cerul va fi variabil ziua şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimã va fi de 14…17 grade.

Prognoza meteo 31 iulie 2024

În ţară, vremea va fi cãlduroasã în regiunile vestice, sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime, în general mai ridicate comparativ cu ziua precedentã, se vor situa între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Oltenei, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 22 de grade, mai scãzute în zonele depresionare, în special cele din estul Transilvaniei, pânã spre 6…7 grade.

Cerul va fi variabil în nordul, nord-estul ţãrii, precum şi la munte şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe parcursul zilei în Moldova, Dobrogea şi în zona montanã înaltã.

În Bucureşti, vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil dupã-amiaza şi senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 15…18 grade.

Prognoza meteo 1 august 2024

În ţară, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã dupã-amiaza în Câmpia Românã şi în Câmpia de Vest, unde şi disconfortul termic va fi în creştere.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, mai scãzute în zonele depresionare, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil în regiunile nordice şi nord-estice şi mai mult senin în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea şi pe crestele montane.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare cãlduroasã, iar dupã-amiaza va deveni canicularã cu disconfort termic în creştere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Prognoza meteo 2, 3, 4 august 2024

În ţară, în prima zi a intervalului valul de cãldurã se va extinde, astfel va fi caniculã şi disconfort termic ridicat în aproape toate zonele de câmpie şi deal.

În a doua şi a treia zi din interval, canicula va persista în regiunile sudice, iar în rest valorile termice vor marca o scãdere. Probabilitatea pentru averse locale şi descãrcãri electrice va fi în creştere în vestul, nordul şi centrul ţãrii.

În Bucureşti, în primele douã zile din interval valul de cãldurã se va intensifica, apoi va fi posibilã o scãdere uşoarã de temperaturã. Va fi caniculã şi disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a intervalului, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu vorbește despre ridicarea plafonării poliței RCA
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!