Prognoza meteo 30 iunie 2024. Vremea se răcoreşte simţitor la început de iulie

Vremea va fi cãlduroasã, canicularã în vestul, sudul şi estul ţãrii şi izolat în centru, unde disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28...30 de grade pe litoral şi în jurul a 37 de grade pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia şi în sudul Moldovei; noaptea va fi local tropicalã.
Irina Dumitrescu
29 iun. 2024, 23:03
Prognoza meteo 30 iunie 2024. Vremea se răcoreşte simţitor la început de iulie

Prognoza meteo 30 iunie 2024. La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade, uşor mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Bucureşti, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de de 18…19 grade.

Prognoza meteo 30 iunie 2024

În ţară, vremea va fi cãlduroasã, canicularã în vestul, sudul şi estul ţãrii şi izolat în centru, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28…30 de grade pe litoral şi în jurul a 37 de grade pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia şi în sudul Moldovei; noaptea va fi local tropicalã, cu minime termice ce vor fi cuprinse între 11…13 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade în dealurile vestice.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele amiezii zona de munte, iar spre sfârşitul intervalului vestul ţãrii, unde vor fi înnorãri temporare şi pe alocuri ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

În Bucureşti, vremea se va menţine canicularã şi disconfortul termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Citeste si Canicula se extinde! Temperaturile extreme amenință cele mai mari capitale ale lumii

Prognoza meteo 1 iulie 2024

În ţară, canicula se va extinde şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în cele sudice se va intensifica uşor comparativ cu ziua anterioarã, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade pe litoral şi în jurul a 38 de grade în Câmpia Românã; local noaptea va fi tropicalã, iar minimele vor fi cuprinse în general între 14 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ziua pe alocuri în nord, nord-vest şi la munte, iar în a doua parte a intervalului, în vest şi nord-vest, şi pe arii mai restrânse în sud-vest şi în centru, unde se vor semnala şi vijelii şi cãderi de grindinã.

Ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi însemnate.

În Bucureşti, canicula se va intensifica uşor, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi de 37…38 de grade, iar cea minimã de 19…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo 2 iulie 2024

În ţară, în sudul şi local în estul ţãrii canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. În restul teritoriului, valorile termice semnificativ mai mici decât cele din intervalul anterior, se vor situa în jurul celor normale datei.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse torenţiale, intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice şi cãderi de grindinã, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi Oltenia, iar seara şi noaptea local şi în Muntenia.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã local vor fi însemnate, îndeosebi la munte şi în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 şi 23 de grade.

În Bucureşti, canicula va persista, disconfortul termic se va menţine accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã nu va coborî sub 20 de grade.

Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, însã începând cu orele serii gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin accentuarea înnorãrilor, intensificãri ale vântului, averse torenţiale, descãrcãri electrice şi posibil vijelii şi grindinã.

Prognoza meteo 3 iulie 2024

În ţară, vremea se va rãcori simţitor şi în regiunile extracarpatice, astfel încât, în orele amiezii valorile termice vor fi mai mici decât cele normale datei în vest, sud-vest, centru şi nord, şi în general apropiate de mediile multianuale în rest.

Citeste si Europa sub asediul vremii extreme. Viituri devastatoare, alerte de furtuni severe și risc crescut de incendii în mai multe țări

Temporar vor fi înnorãri accentuate, iar în majoritatea regiunilor vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar în cele sud-estice vor fi şi vijelii şi cãderi de grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã, pe arii restrânse vor fi însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 23 de grade.

În Bucureşti, vremea se va rãcori simţitor comparativ cu zilele anterioare, astfel încât temperatura maximã va fi de 28…29 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a intervalului, când vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Prognoza meteo 3, 4, 5 iulie 2024

În ţară, vremea va intra într-un proces de încãlzire, iar probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã va fi mai mare la începutul intervalului la munte, în centru, est şi sud-est, apoi în nordul ţãrii.

În Bucureşti, vremea va intra într-un proces de încãlzire, iar probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã va fi mai mare în primele zile ale intervalului.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Încep lucrările de modernizare la un obiectiv important al României. Hidroelectrica a făcut anunțul
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Furtună devastatoare în Maramureș: zeci de copaci doborâți și acoperișuri smulse de vânt
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?