Prognoza meteo 31 mai. Temperaturi maxime de 30 de grade la final de mai, dar și furtuni

14 judete sunt sub cod galben si portocaliu de furtuni puternice. Cele mai severe fenomene vor fi chiar in zonele care ieri au fost lovite de viituri uriase. În același timp, temperaturile sunt în creștere și vor ajunge până la 30 de grade.
Alina Andrei
30 mai 2023, 15:46
Prognoza meteo 31 mai. Temperaturi maxime de 30 de grade la final de mai, dar și furtuni

Prognoza meteo 31 mai. La noapte, cerul va fi variabil cu unele înnorări în vestul, centrul și sudul țării, unde, pe arii restrânse, îndeosebi la începutul nopții, vor mai fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până spre 4 grade. Izolat se va semnala ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul în general slab. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Citește și: Ciclonul mediteranean afectează România. Alertă meteo COD PORTOCALIU și galben de furtuni puternice. ANM anunță fenomene severe în 14 județe

 

Prognoza meteo 31 mai – MIERCURI

Vremea va fi caldă. În Banat, Crișana, Carpații Occidentali și Meridionali și local în Oltenia, precum și în vestul Munteniei și al Transilvaniei, după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Aversele vor avea și caracter torențial, se vor înregistra cantități de apă însemnate și pe suprafețe mici va cădea grindină și vor fi vijelii. În restul teritoriului și al intervalului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi pe suprafețe mici, cu precădere la deal și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până spre 6 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi caldă și frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade, potrivit ANM.

Citește și: EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM: Ciclonul mediteraneean se dezlănţuie peste România: „Nu scăpăm de fenomene extreme nici în iunie”

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 și 30 de grade. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în zonele montane și submontane din restul teritoriului, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe suprafețe restrânse. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile intramontane și 18 grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi în general instabilă în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în zona montană și submontană și pe alocuri în restul teritoriului, în special în Moldova și Muntenia, zone în care vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi vijelii și căderi de grindină. În restul zonelor cerul va fi variabil, iar astfel de manifestări, vor fi posibile pe suprafețe restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi în continuare frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea se va răcori. În regiunile sud-vestice și local în cele vestice, sudice, precum și în centru și la munte vremea va fi în general instabilă și se va manifesta prin intervale de timp cu înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri vor fi vijelii și căderi de grindină. În restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei, iar cele minime între 3 și 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

București. Valorile termice vor scădea ușor. Temporar cerul va avea înnorări, iar după-amiaza și seara va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade și cea minimă va fi de 12…13 grade.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultima filmare făcută de Andrei Versace. Un bărbat misterios apare în cadru: 'Nu a fost singur în casă!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Noul premier eston Kristen Michal promite sprijin continuu pentru Ucraina până la „victorie”
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!