Prognoza meteo 5 – 18 august. Furtuni violente în următoarele zile, apoi revine canicula

O familie a ramas pe drumuri dupa furtuna de pe litoral, dupa ce vantul le-a distrus acoperisul. Furtuna a lovit localitatea Valu lui Traian. Potrivit meteorologilor ANM, furtunile vor continua în zilele următoare. Din a doua jumătate a săptămânii, vremea se încălzește și revine canicula în mare parte din țară. Iată prognoza meteo 5 - 18 august.
Alina Costache
05 aug. 2024, 13:33
Prognoza meteo 5 - 18 august. Furtuni violente în următoarele zile, apoi revine canicula

Prognoza meteo 5 – 18 august BANAT
După scăderea valorilor termice de la începutul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni caniculară. Astfel, media regională a valorilor maxime va crește de la 28 de grade până la 37…38 de grade, iar cea a valorilor minime de la 13 grade până la 19 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge la 35 de grade, iar a celor nocturne la 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului. Doar în jurul datei de 6 august și după data de 15 august vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Prognoza meteo 5 – 18 august CRIȘANA
Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 25 de grade și ale minimelor de 13 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni caniculară. Astfel, media regională a valorilor maxime va crește până la 37 de grade, iar cea a valorilor minime până la 18 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge la 33…34 de grade, iar a celor nocturne la 16 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului. Doar în jurul datei de 6 august și după data de 15 august vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Citește și: România este măturată de furtuni cu ploi torențiale și grindină. Noi alerte meteo COD GALBEN. Când revine CANICULA

Prognoza meteo 5 – 18 august TRANSILVANIA
După scăderea valorilor termice de la începutul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni călduroasă, iar pe arii restrânse caniculară. Media regională a valorilor maxime va crește de la 23 de grade până la 34 de grade, iar cea a valorilor minime de la 11…12 grade până la 15 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge la 32 de grade, iar a celor nocturne la 14 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă în cea mai
mare parte a intervalului. Doar în zilele de 5, 6 și 7 august și după data de 15 august vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Prognoza meteo 5 – 18 august MARAMUREȘ
Temperatura aerului va fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 23 de grade și ale minimelor de 12 grade. Apoi, vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 13 august și va deveni călduroasă. Astfel, media regională a valorilor maxime va crește până la 34 de grade, iar cea a valorilor minime până la 16…17 grade. După data de 13 august, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară; media valorilor diurne va ajunge până în jurul a 32 de grade, iar a celor nocturne la 15 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă în cea mai mare parte a intervalului. Doar în jurul datei de 6 august și după data de 15 august vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Citește și: Meteorologii au anunțat data primelor ninsori din acest an. Va ninge mai devreme decât ne așteptam

Prognoza meteo 5 – 18 august MOLDOVA
Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 23 de grade și ale minimelor de 15 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, va deveni călduroasă și pe arii restrânse caniculară, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului vor fi nesemnificative. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 33…34 de grade, iar cea a valorilor minime de 16…18 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată în zilele de 5, 6 și 7 august și cu tendință de creștere după data de 16 august.

Prognoza meteo 5 – 18 august DOBROGEA
Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 26 de grade și ale minimelor de 17 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, va deveni călduroasă și pe arii restrânse caniculară în zona continentală, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului vor fi nesemnificative. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 32…33 de grade, iar cea a valorilor minime de 19…21 de grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată în primele trei zile ale intervalului și cu tendință de creștere spre sfârșitul acestuia.

Prognoza meteo 5 – 18 august MUNTENIA
După scăderea valorilor termice de la începutul intervalului când mediile maximelor vor ajunge la 27 de grade și ale minimelor la 15…16 grade, vremea se va încălzi, va deveni călduroasă, caniculară îndeosebi în zona de câmpie, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului vor fi nesemnificative. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 35…36 de grade, iar cea a valorilor minime de 18…19 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată în primele trei zile ale intervalului și cu tendință de creștere spre sfârșitul acestuia.

Prognoza meteo 5 – 18 august OLTENIA
După scăderea valorilor termice de la începutul intervalului când mediile maximelor vor ajunge la 27 de grade și ale minimelor la 15…16 grade, vremea se va încălzi, va deveni călduroasă, caniculară îndeosebi în zona de câmpie, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului vor fi nesemnificative. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 35…36 de grade, iar cea a valorilor minime de 18…19 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată în primele trei zile ale intervalului și cu tendință de creștere spre sfârșitul acestuia.

LA MUNTE
Valorile termice vor fi în scădere la începutul intervalului până la medii ale maximelor de 15…16 grade și ale minimelor de 8…9 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, va deveni caldă, iar variațiile termice până la sfârșitul intervalului nu vor fi importante. Astfel, media regională a valorilor maxime va fi de 22…23 de grade, iar cea a valorilor minime de 12…13 grade. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, cu probabilitate mai mare în primele trei zile ale intervalului și după data de 14 august.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Se confiscă toți banii. Rămâi pe loc fără cont bancar: Statul a demarat procedura
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Ministerul Justiţiei, anunț MAJOR. Acești români vor primi vouchere de 4.000 de euro
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Dorian Popa ar putea să se lase de cântat. Cât câștigă artistul din muzică
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
💣 în showbiz! Bogdan Vlădău și Gina Chirilă au divorțat după 7 ani de mariaj!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Rămâi cu ZERO lei pe card. Alertă pentru românii cu bani la bancă. Să nu răspunzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
"A băgat în pământ un suflet nevinovat" - Bunicul băiețelului ucis în Pantelimon, declarații cutremurătoare
substantial.ro
Kimia Yousofi, sprintera afgană, lansează un mesaj puternic talibanilor la Jocurile Olimpice Paris 2024
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!