Prognoza meteo 5 aprilie. Vreme rece în toată ţara. Brumă şi temperaturi sub pragul de îngheţ la început de aprilie

Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale. În noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol, avertizează meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
Alina Andrei
04 apr. 2022, 16:22
Prognoza meteo 5 aprilie. Vreme rece în toată ţara. Brumă şi temperaturi sub pragul de îngheţ la început de aprilie

Prognoza meteo 5 aprilie. La noapte, vremea va fi deosebit de rece și se va produce brumă în jumătatea de nord a țării și local în rest, iar pe alocuri și îngheț la sol. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -8 și 3 grade. Cerul va fi variabil în regiunile nordice, unde, cu totul izolat la munte se pot semnala precipitații slabe, predominant ninsori, dar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar izolat și la viteze mai mici în Crișana, Maramureș și Transilvania. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută, spre -3 grade în zona periferică, unde se va produce brumă.

Prognoza meteo 5 aprilie – MARTI

În Țară

Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi semnificativ în mare parte din ţară, valorile termice situându-se în jurul celor normale datei în regiunile sudice. În nord-vest și nord, iar în a doua parte a intervalului și în centru și nord-est, vor fi unele înnorări și pe suprafețe mici precipitații slabe sub formă de ploaie, iar în zonele montane aferente, la altitudini mari, ninsori şi lapoviţă. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificări susţinute în Carpaţii Orientali, în special la altitudini mari unde rafalele vor depăși 80 km/h, dar local şi temporar şi în restul masivelor montane şi cu viteze mai mici, pe parcursul zilei, în zonele joase din nord-vest, nord, centru şi est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă, iar mai ales în depresiuni, de brumă.

București

Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi, valorile termice devenind normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade, posibil ușor mai scăzută în zona periferică.

Citeşte şi: Prognoza meteo 4 – 17 aprilie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a țării

Prognoza meteo MIERCURI

În Țară

Valorile termice vor continua să crească în toată țara, vremea devenind caldă pentru început de aprilie în sud şi sud-est. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, exceptând în primele ore regiunile nord-vestice, nordice și centrale, unde vor fi înnorări și doar pe alocuri ploi slabe. Noaptea aria nebulozității și a ploilor se va extinde treptat și va cuprinde jumătatea de sud-vest a țării. Pe crestele Carpaților Meridionali se va semnala și lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar izolat și cu viteze mai mici și în vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat se va produce brumă. Pe areale mici se va forma ceață.

București

Vremea se va menține frumoasă şi va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 5…7 grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, dar cu probabilitate de ploaie relativ redusă. Vântul va sufla slab și moderat, potrivit ANM.

Prognoza meteo JOI

În Țară

Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în jumătatea de sud-vest a țării și local în rest. În zona înaltă a Carpaților Meridionali vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, izolat pot fi cantități de apă mai însemnate, iar în extremitatea de sud-est descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua în est, sud-est și sud-vest, iar noaptea în nord-vest și centru, dar mai ales în zona montană, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime, mai coborâte decât cele din ziua anterioară, spre normele caracteristice perioadei, se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime între 3 și 9 grade.

București

Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei când temporar va ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară, va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Citeşte şi: Subvenții fermieri 2023. Câți dintre ei vor beneficia de finanțarea de 70.000 de euro

Prognoza meteo VINERI

În Țară

Valorile termice vor crește din nou în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-vestul, nordul și parțial în centrul țării, unde pe arii relativ restrânse va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales ziua la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

București

Vremea se va încălzi din nou, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!