Prognoza meteo 5 iulie 2023. Se întorc ploile, vin furtuni violente după caniculă

Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice în nord-est și în extremitatea de vest a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.
Filip Stan
04 iul. 2023, 14:38
Prognoza meteo 5 iulie 2023. Se întorc ploile, vin furtuni violente după caniculă

Prognoza meteo 5 iulie 2023 MIERCURI

ÎN ȚARĂ
În Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, vremea va fi călduroasă, caniculară și cu disconfort termic ridicat în orele după-amiezii când indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. În aceste zone, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei, vremea va fi în general instabilă și, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi cantități de apă de peste 30…40 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa în general între 26 și 35 de grade, iar cele minime între 12 grade în depresiuni și 22…23 de grade pe litoral și în deltă.

VIDEO – Fenomen spectaculos la malul Mării Negre. Ceață densă pe plajă pe litoralul românesc
BUCUREȘTI
Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat în orele după-amiezii când indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Prognoza meteo 5 iulie 2023 JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general frumoasă, dar în continuare călduroasă, caniculară și cu disconfort termic ridicat în orele după-amiezii când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei. Cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi doar pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a intervalului. În celelalte zone, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial și mai ales în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic ridicat în orele după-amiezii când indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și, mai ales spre seară și noaptea, vor fi posibile înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jurul a 34 de grade, iar minima de 18…20 de grade.

Citește și: Vine canicula! Temperaturi de foc și aer irespirabil în România în următoarele trei zile. ANM a emis și cod galben de furtuni

Prognoza meteo 5 iulie 2023 VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va răci și va fi în general instabilă. Îndeosebi după orele amiezii, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, cu probabilitate mai mare în zonele de deal și de munte și în jumătatea de est a teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină și vijelii. Vântul va avea intensificări locale, dar și de scurtă durată și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 și 20 de grade.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în scădere și se vor apropia de cele specifice datei. Vor fi perioade cu înnorări mai accentuate și probabilitate mare pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo 5 iulie 2023 SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în general sub cele normale specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în centrul, estul și parțial în sudul țării, unde vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va avea intensificări locale, dar și de scurtă durată și asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, izolat mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor continua să scadă, iar vremea se va răcori. Mai ales ziua, vor fi înnorări și probabilitatea ridicată pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo 5 iulie 2023 DUMINICA, LUNI, MARTI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice perioadei, exceptând a doua parte a intervalului în regiunile vestice, sudice și sud-estice unde vor crește și vor caracteriza o vreme călduroasă. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului în regiunile intracarpatice.

BUCUREȘTI
În prima parte a intervalului valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale, apoi vor crește și vor caracteriza o vreme călduroasă. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'