Prognoza meteo 6 august. Ploi și vijelii în nord, vreme călduroasă în sud. Cum va fi vremea la București

Dacă în nordul, centrul şi estul teritoriului valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã și va ploua, în sud-vest va fi în continuare vreme cãlduroasã. Temperaturile maxime vor ajunge până la 32 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.
Alina Costache
05 aug. 2024, 16:15
Prognoza meteo 6 august. Ploi și vijelii în nord, vreme călduroasă în sud. Cum va fi vremea la București
Val de căldură în acest week-end. ANM anunţă când se întorc ploile şi frigul

Prognoza meteo 6 august. La noapte, în Maramureş, Transilvania şi în cea mai mare parte a Moldovei, nebulozitatea va fi temporar accentuatã şi vor fi ploi pe arii extinse ce vor avea şi caracter torenţial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 15…25 l/mp, iar mai ales în zona Carpaţilor Orientali, izolat de peste 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse însoţite de descãrcãri electrice. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala, la începutul nopţii, local în Crişana şi în zona de deal a Banatului, iar mai ales spre dimineaţã, în extindere treptatã în jumãtatea esticã a Munteniei şi în Dobrogea şi doar cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în vest, sud-vest, centru şi nord-est, dar şi asociate ploilor, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade.
BUCURESTI. Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a nopţii vor fi posibile averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 17…20 de grade.

Citește și: Prognoza meteo 5 – 18 august. Furtuni violente în următoarele zile, apoi revine canicula

 

Prognoza meteo 6 august MARTI

În nordul, centrul şi estul teritoriului valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã şi se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date, în timp ce în sud-vest va fi în continuare vreme cãlduroasã. Temperaturile maxime vor fi de la 20 de grade în Maramureş şi estul Transilvaniei, pânã în jurul a 32 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade. Pe parcursul zilei instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã în jumãtatea esticã a Munteniei, în sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat, vijelii şi grindinã, iar cantitãţile de apã vor fi de 15…25 l/mp şi pe arii restrânse de peste 30…40 l/mp. Înnorãri temporare vor fi şi în nordul, centrul şi nord-estul teritoriului, unde local vor mai fi averse, pe alocuri moderate cantitativ la munte (10…15 l/mp), iar în sud-vest cerul se va menţine variabil. Intensificãri temporare ale vântului vor fi pe parcursul zilei şi în sud-vest, local în centru şi est, în general cu viteze de 45…55 km/h, dar şi la munte, îndeosebi în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Carpaţilor de Curburã, cu rafale de peste 70 km/h. Noaptea, cerul se va degaja în cea mai mare parte a ţãrii şi doar în est şi sud-est, pe arii restrânse va mai ploua, iar în depresiuni se va forma ceaţã.
BUCURESTI. Valorile termice vor fi mai scãzute faţã de intervalul precedent. Pe parcursul zilei cerul va prezenta înnorãri şi, îndeosebi dupã-amiaza, vor fi averse şi descãrcãri electrice, iar noaptea se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri asociate ploilor. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Valorile termice diurne vor fi mai ridicate faţã de ziua precedentã în toate regiunile, iar vremea va deveni cãlduroasã în Câmpia Românã şi local în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în estul teritoriului şi zona Carpaţilor Orientali unde izolat vor fi ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în jumãtatea de sud a Moldovei, în Bãrãgan şi Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi de la 8…9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre 21…22 de grade pe litoral. Noaptea cerul va fi mai mult senin, însã spre dimineaţã, pe arii restrânse se va forma ceaţã în special în centrul ţãrii şi în depresiunile intramontane.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi faţã de ziua anterioarã, astfel cã dupã-amiaza va fi cãlduroasã, cu o temperaturã maximã de 31…33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 15…18 grade.

Citește și: România este măturată de furtuni cu ploi torențiale și grindină. Noi alerte meteo COD GALBEN. Când revine CANICULA

 

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind cãlduroasã în majoritatea zonelor, local canicularã în sudul Banatului, în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei unde disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza la munte şi în estul teritoriului unde izolat vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade, mai coborâte în zonele depresionare, pânã la 9…10 grade în cele din estul Transilvaniei.
BUCURESTI
Vremea va fi cãlduroasã, cu temperaturi şi disconfort termic în creştere. Temperatura maximã se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimã va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea şi vântul va sufla slab pânã la moderat.

Citește și: Prognoza meteo. Caniculă şi ploi, cum va fi vremea în această săptămână

 

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valul de cãldurã se va extinde, iar în vestul şi în sudul ţãrii şi pe alocuri în regiunile estice va fi caniculã şi disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse şi descãrcãri electrice pe alocuri în zonele montane şi submontane şi cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade, mai scãzute în zonele depresionare (spre 10…12 grade în cele ale Carpaţilor Orientali).
BUCURESTI
Vremea va deveni canicularã, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea şi vântul va sufla slab pânã la moderat.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Se confiscă toți banii. Rămâi pe loc fără cont bancar: Statul a demarat procedura
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
AVERTISMENT pentru toți românii cu bani pe card. NU MAI FACEȚI ASTA!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Viața la bloc. Doar Ceaușescu mai făcea așa ceva. Măsură intră în vigoare azi, 5 august
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
💣 în showbiz! Bogdan Vlădău și Gina Chirilă au divorțat după 7 ani de mariaj!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Rămâi cu ZERO lei pe card. Alertă pentru românii cu bani la bancă. Să nu răspunzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Decesele în Ucraina, aproape triple față de nașteri în prima jumătate a anului 2024
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!