Prognoza meteo 6 mai 2023. Răcire accentuată a vremii în zilele următoare. Nu scăpăm nici de ploi

Temperaturile se vor situa în jurul celor normale la această dată, fiind cuprinse între 15 grade și 24 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 12 grade. Săptămâna viitoare, însă, debutează cu o răcire accentuată a vremii.
Alina Costache
05 mai 2023, 16:30
Prognoza meteo 6 mai 2023. Răcire accentuată a vremii în zilele următoare. Nu scăpăm nici de ploi

Prognoza meteo 6 mai 2023. La noapte, în ţară, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul Moldovei și la munte, unde izolat va ploua slab, iar în nordul Carpaților Orientali, la altitudini mari, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între 4 și 13 grade. Izolat se va semnala ceață.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală de până la 30…35 km/h. Temperatura minimă va fi de 8…11 grade.

Prognoza meteo 6 mai 2023

În ţară, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime, în general, între 4 și 12 grade. Cerul va fi temporar noros. Va ploua și sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice, ziua la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea în Maramureș, nordul Moldovei, local în Crișana, Transilvania și cu totul izolat posibil în nordul Olteniei și al Munteniei.

În Carpații Orientali, la altitudini mari, vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, pe parcursul zilei în sud-estul teritoriului, iar noaptea în sudul Banatului, pe litoral și în nord-vestul țării. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și în prima parte a nopții. Vântul va sufla în general moderat ziua, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40…45 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Citeste si Prognoza meteo pentru luna mai. ANM anunță oscilații periculoase. Temperaturi aproape de îngheț, furtuni și ninsori la munte vor alterna cu zile însorite

Prognoza meteo 7 mai 2023

În ţară, în sud-vest și parțial în vest, valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și apropiate de mediile climatologice, dar în restul teritoriului vor marca o scădere și vor caracteriza o vreme răcoroasă, local chiar rece în Maramureș, estul Transilvaniei și Moldova. În jumătatea nordică a țării și la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua și pe alocuri se vor înregistra cantități însemnate de apă.

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ și pe suprafețe restrânse, îndeosebi noaptea. În regiunile intracarpatice ploile vor avea caracter de aversă, vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. În Carpații Orientali, la altitudini de peste 1600 m, trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei și 25 de grade în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime între 4 și 13 grade. Izolat, mai ales noaptea, se va forma ceață.

În București, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi temporar noros. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Prognoza meteo 8 mai 2023

În ţară, vremea va deveni rece pentru această dată, exceptând regiunile vestice, sud-vestice și mare parte din Lunca Dunării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice datei. Maximele se vor încadra între 9 grade în Moldova și estul Transilvaniei și 24 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime între 3 și 13 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii relativ extinse în special în sud-vestul, sudul, estul și centrul țării.

La munte, la altitudini de peste 1500 m în Carpații Orientali și în general de peste 1700 m în restul zonei montane, trecător vor fi și ninsori și lapoviță. În regiunile vestice și sud-vestice ploile vor avea caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud, iar noaptea și în sud-vest, nord-vest și centru. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va răci și va deveni răcoroasă. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

Prognoza meteo 9 mai 2023

În ţară, vremea va fi rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 de grade, iar cele minime între 2 și 11 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -2 grade. În sud-vestul și sudul țării cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile pe alocuri.

La munte, la altitudini în general de peste 1600 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și local în zonele mai joase de relief.

În București, vremea se va menține răcoroasă. Cerul va avea înnorări și temporar va mai fi posibil să plouă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Citeste si Alertă meteo de fenomene severe. Revine frigul și se anunță ploi torențiale. La munte va ninge. Când se încălzește vremea

Prognoza meteo 10, 11, 12 mai 2023

În ţară, vremea se va încălzi ușor și treptat, dar valorile termice se vor menține sub mediile multianuale. Pe arii restrânse va ploua slab, iar în zona montană înaltă vor fi posibile și fulguieli.

În București, valorile termice vor crește ușor și treptat, dar se vor menține tot sub mediile multianuale specifice acestei perioade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mușchiul Syntrichia caninervis, Candidat Promițător pentru Colonizarea Planetei Marte
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!