Prognoza meteo 7 mai 2024. Un ciclon aduce perturbări atmosferice, cu lapoviţă la munte şi furtuni violente

La noapte, cerul va avea înnorări la munte, unde izolat vor fi posibile averse și descărcări electrice, iar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 5 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.
Filip Stan
06 mai 2024, 14:32
Prognoza meteo 7 mai 2024. Un ciclon aduce perturbări atmosferice, cu lapoviţă la munte şi furtuni violente

Prognoza meteo MARTI ÎN ȚARĂ

Vremea va fi caldă și instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei și pe arii restrânse în rest, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 35 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, dar local și temporar și în celelalte regiuni, în special în timpul ploilor când vor fi posibile și vijelii, cu viteze în general de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 28 de grade, iar minimele între 9 și 16 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

VIDEO Urgie în Prahova, o viitură a inundat case şi a distrus maşini. Imagini apocaliptice la Vâlcăneşti
Prognoza meteo MIERCURI ÎN ȚARĂ Vremea va fi instabilă, iar valorile de temperatură vor marca o scădere și se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Oltenia și local în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. În zona montană înaltă, în special din nordul Carpaților Orientali, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în regiunile sudice, dar și asociat averselor, cand vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 22 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat, mai ales spre sfârșitul intervalului se va semnala ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă, iar valorile de temperatură vor fi în scădere față de intervalul anterior și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Prognoza meteo mai 2024. Vreme de vară în luna lui Cireşar, temperaturile trec iar de 30 de grade Celsius

Prognoza meteo JOI ÎN ȚARĂ Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a țării. Cerul va deveni variabil în nordul și estul țării, iar în rest nebulozitatea va persista și pe arii relativ extinse va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile sudice, sud-estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime între 4 și 12 grade, cu valori mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață. BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe parcursul zilei, temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 8…9 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo VINERI ÎN ȚARĂ Deși valorile termice vor avea tendința să crească ușor, în mare parte a țării se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil în nordul, estul și parțial în centrul țării, iar în rest vor fi înnorări și local va mai ploua îndeosebi în vest și sud-vest. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în regiunile sudice, sud-estice și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață. BUCUREȘTI Valorile termice vor fi în continuare sub mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări mai ales ziua când probabilitatea de ploaie va fi ridicată și vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI ÎN ȚARĂ Valorile termice vor fi în general apropiate de normalul climatologic al acestei perioade. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în timpul după-amiezelor în special în zonele de deal și de munte. BUCUREȘTI Vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade. Îndeosebi în timpul după-amiezelor, probabilitatea pentru averse se va menține ridicată.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Amenințări cu moartea pentru Trump. Cine a întreținut „climatul de ură”, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Nicolae Ciucă: România Poate Prelua Postul de Comisar European pe Economie sau Extindere
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'