Prognoza meteo 8 septembrie 2024. Final de săptămână canicular. Zi perfectă pentru sărbătoriții zilei!

Final de săptămână călduros în România. Temperaturile maxime se vor încadra între 23...25 de grade pe litoral și în depresiunile Carpaților Orientali și 33 de grade în Câmpia de Vest. În București, maxima va fi de 31 de grade.
Alina Costache
07 sept. 2024, 19:04
Prognoza meteo 8 septembrie 2024. Final de săptămână canicular. Zi perfectă pentru sărbătoriții zilei!

DUMINICA

În Țară
Valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, în vest și nord-vest unde vremea va fi în continuare călduroasă; temperaturile maxime se vor încadra între 23…25 de grade pe litoral și în depresiunile Carpaților Orientali și 33 de grade în Câmpia de Vest.

Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări temporare și ploi în general slabe pe arii restrânse în Dobrogea și posibil izolat în regiunile vestice, mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și pe alocuri în zona montană înaltă, însă cu viteze mai mari (de 50…60 km/h) în cursul nopții în sudul Banatului. Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale în vest-sud-vest și în extremitatea sud-estică, dar în celelalte zone vor caracteriza o vreme răcoroasă și vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19…20 de grade în Dealurile de Vest, iar toamna e departe.

București
Vremea va fi frumoasă, dimineața și noaptea va fi răcoare, însă după-amiaza temperatura aerului va urca din nou la valori peste cele normale. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai coborâtă în zona periurbană, până la 10…11 grade.

LUNI

În Țară
Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, însă în orele dimineții va fi răcoare în majoritatea zonelor. În jumătatea de vest a țării, treptat -mai ales din orele serii- înnorările se vor accentua și aria ploilor va fi în extindere; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi  variabil, mai mult senin ziua și cu înnorări și ploi izolate spre sfârșitul intervalului. Vântul va avea intensificări în Banat și la munte, cu precădere în Carpații Meridionali (cu rafale în general de 55…75 km/h) și pe spații mici, de scurtă durată, și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 și 18 grade.

București
Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții; vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 30 de grade și cea minimă de 15…17 grade.

MARTI

În Țară
Vremea se va răcori în toată țara, cerul va avea înnorări și va ploua în majoritatea zonelor; vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi local însemnate. Pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și pe spații mici în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 11 și 18 grade.

București
Vremea se va răcori și pe timpul zilei. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade și cea minimă va fi de 16…17 grade.

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Combinațiile norocoase la Loto. Ce numere trebuie să treci pe bilet pentru a câștiga
Capital.ro
Se naște o nouă putere mondială. E partenerul României. Rusia devine istorie
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Lovitură pentru românii care vor avea nevoie de lemne în această iarnă!
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
O misiune secretă de succes, încheiată tragic. Toate teoriile conspirației legate de USS Indianapolis
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
E doliu naţional! Am mai pierdut o legendă: A fost un colos al istoriei noastre
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
VICTORIE pentru DONALD TRUMP. Când se va pronunța SENTINȚA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...