Prognoza meteo 9 aprilie 2023. Temperaturile se menţin scăzute de Florii şi în Săptămâna Mare. Când se va încălzi

Deşi încãlzirea vremii va continua, valorile termice se vor menţine în cea mai mare parte a ţãrii mai coborâte decât cele specifice perioadei
Alina Costache
08 apr. 2023, 19:43
Prognoza meteo 9 aprilie 2023. Temperaturile se menţin scăzute de Florii şi în Săptămâna Mare. Când se va încălzi

Prognoza meteo 9 aprilie 2023. La noapte, în ţară, vremea va fi rece pentru aceastã datã, cu temperaturi minime cuprinse între -4 şi 6 grade. Cerul va fi variabil în nord-vestul şi sud-estul teritoriului şi mai mult noros în rest. Va ploua slab, local în Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia, Banat şi sudul Crişanei, iar la munte, trecãtor vor mai fi posibile ninsori.

Vântul va sufla slab pânã la moderat. Se va semnala ceaţã, posibil asociatã cu burniţã, pe alocuri în Moldova şi sudul Dobrogei şi numai cu totul izolat în celelalte regiuni. Se va produce brumã îndeosebi în nord-vestul ţãrii.

În Bucureşi, cerul va fi temporar noros şi cu precãdere la începutul intervalului vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo 9 aprilie 2023

În ţară, deşi încãlzirea vremii va continua, valorile termice se vor menţine în cea mai mare parte a ţãrii mai coborâte decât cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros şi local va ploua slab, pe parcursul zilei în Banat, Oltenia şi dealurile Munteniei, iar noaptea îndeosebi în nordul Moldovei şi în Maramureş. În celelalte regiuni ploile se vor semnala izolat, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţã -în orele dimineţii în special în Moldova, Dobrogea şi sud-estul Munteniei, iar noaptea şi în depresiuni. Spre sfârşitul intervalului, izolat se va produce brumã.

În Bucureşti, vremea va continua sã se încãlzeascã uşor, astfel cã temperatura maximã va fi de 15…17 grade, iar cea minimã de 3…5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 10 aprilie 2023

În ţară, în cea mai mare parte valorile termice se vor situa în continuare uşor sub normele climatologice. La începutul zilei nebulozitatea va fi persistentã în nord, nord-est şi în extremitatea de sud-vest, unde va ploua slab, apoi cerul va fi temporar noros, iar dupã-amiaza şi seara vor fi averse locale, posibil însoţite de descãrcãri electrice în vest, centru şi sud şi cu totul izolat în rest. Spre sfâşitul intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi în extremitatea sud-esticã a teritoriului.

Citeste si Cât mai ţine iarna în România. Climatolog ANM, despre vremea de săptămâna următoare | Câte grade vor fi de Paște şi de 1 Mai

În zona de munte, mai ales dupã-amiaza vor fi averse de ploaie, lapoviţã, ninsoare şi mãzãriche. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri mai ales în a doua parte a intervalului în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade, mai coborâte în depresiuni spre -2 grade. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţã, iar în dealurile subcarpatice, îndeosebi din sud vor fi condiţii de brumã.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri temporare, iar mai ales dupã-amiaza şi seara vor fi condiţii pentru ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi în jurul a 17 grade, iar cea minimã va fi de 4…7 grade.

Prognoza meteo 11 aprilie 2023

În ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru aceastã perioadã, astfel cã maximele se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar minimele între 0 şi 8 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. În estul şi în sud-estul teritoriului, înnorãrile se vor accentua treptat şi, în special searã şi noaptea, vor fi averse de ploaie, iar pe alocuri cantitãţile de apã pot fi însemnate, în special în Dobrogea.

În celelalte zone, cerul va fi temporar noros, va ploua slab, pe spaţii mici, iar la munte la altitudini de peste 1800 m vor fi ninsori şi lapoviţã. Izolat se vor semnala descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile sud-estice, pe crestele montane şi izolat în extremitatea de sud-vest. Mai ales în orele dimineţii, pe arii restrânse va fi ceaţã, cu precãdere în regiunile intracarpatice.

În Bucureşti, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi averse slabe de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimã va fi de 3…6 grade.

Prognoza meteo 12 aprilie 2023

În ţară, vremea se va încãlzi uşor în majoritatea regiunilor. În jumãtatea de est a ţãrii, înnorãrile vor fi temporar accentuate şi local vor fi averse de ploaie, pe alocuri în general moderate cantitativ, ce pot fi însoţite de descãrcãri electrice. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurtã duratã se vor semnala pe spaţii mici.

Vântul va avea intensificãri la munte, cu precãdere pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, local în regiunile estice şi sud-estice şi în partea de sud-vest a teritoriului şi posibil izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi uşor. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei şi, mai ales în orele dupã-amiezii, vor fi posibile averse slabe de ploaie, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade.

Citeste si Vortexul polar îşi schimbă direcţia. Elena Mateescu anunţă când scăpăm de urgia albă. Cum va fi vremea în Săptămâna Mare

Prognoza meteo 13, 14, 15 aprilie 2023

În ţară, în prima parte a intervalului, vremea va fi caldã în toate regiunile, în special în jumãtatea de sud-est, apoi va fi posibilã o scãdere a valorilor termice, începând din vestul ţãrii şi o accentuare a instabilitãţii atmosferice.

În Bucureşti, vremea va fi caldã în primele zile, apoi va fi posibilã o scãdere a valorilor de temperaturã. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Sute de locuri de muncă într-un județ din România. Ce mare investitor face angajări
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Situație de urgență în Sicilia: Vulcanul Etna provoacă haos în transportul aerian
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!