Prognoza meteo august 2024. Săptămâna 29 iulie – 5 august
Valorile termice vor fi local mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.
Prognoza meteo august 2024. Săptămâna 5 – 12 august
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice şi sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile montane.
Accuweather, prognoza pentru august 2024. Cât de cald va fi în ultima luna de vară
Prognoza meteo august 2024. Săptămâna 12 – 19 august
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.
Prognoza meteo august 2024. Săptămâna 19 – 26 august
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în zonele montane şi local în restul teritoriului.
„Estimările actuale privind ultima lună de vară indică o probabilitate destul de ridicată ca în fiecare săptămână, temperaturile medii să înregistreze valori mai ridicate decât în mod obişnuit şi cea mai caldă săptămână pare a fi 5-12 august. De asemenea, săptămânile 12-19 august şi 19-26 august, practic cele trei săptămâni indică o probabilitate de a avea abateri termice pozitive mai mari de două grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu pentru Agerpres.
Aceasta a subliniat că luna iunie din acest an a fost cea mai călduroasă lună iunie din istoria măsurătorilor meteorologice, cu o abatere termică pozitivă de 3,7 grade Celsius, iar luna iulie are toate şansele să devină, de asemenea, cea mai călduroasă lună iulie din istorie.
„În iunie am avut o abatere pozitivă de 3,7 grade Celsius faţă de normalul termic al unei luni iunie în ţara noastră şi o lună deficitară din punctul de vedere al cantităţii medii lunare de precipitaţii, doar 66,6 litri/mp˛ faţă de o normă de 84,5 litri/mp. Luna iulie înregistrează la acest moment o abatere termică de 4 grade Celsius şi are o şansă foarte mare să devină cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor meteorologice, cea mai caldă lună iulie fiind în 2012 cu 3,5 grade Celsius (…) Deci, iată două luni de vară în top cele mai călduroase luni de vară de când se fac măsurători meteorologice din ţara noastră, din 1961″, a explicat Mateescu.